avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Isi poate face vecinul un gard la o distanta mai mica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Isi poate face vecinul un gard la o distanta mai mica de 2m fata de geamul meu de vedere ?

Isi poate face vecinul un gard din scandura la o distanta mai mica de 2m fata de geamul meu de vedere ? Isi poate face vecinul un gard din scandura la o distanta mai mica de 2m fata de intrarea mea in locuinta ?

La prima intrebare, daca instanta ii aproba acest gard, eu raman fara lumina, deoarece dinstanta intre gard si fereasta este de numai 0.80cm.
La a doua intrebare, daca instanta ii aproba acest gard eu nu mai pot intra efectiv in casa. Pt ca mi s-ar optura singura intrare in casa prin acest gard.

Mai mult, vecinul are proprietatea cumparata de mai bine de 20 de ani, iar eu o am cumparat-o de 12 ani. Nu a fost niciodata gard intre cladiri, pt ca el a construit fara sa respecte codul civil. Mai exact a construit la numai 1.40m fata de cladirea mea (nu la 1.90 cum era specificat in vechiul cod civil), si nu a respectat nici distanta de 60cm intre cladirea lui si hotar. Mai exact a construit la 0.5m fata de horat in fata cladirii .. si la 0.25cm fata de horar in spatele cladirii.

Are sanse in instanta sa obtina acest gard? si practic sa ma oblige sa nu mai pot intra in casa? sau sa ma oblige sa imi fac o usa laterala spargandu-mi un perete? Ar fi singura solutie sa mai pot intra in casa :)

Alte discuții în legătură

Disciplina in constructii mateicarmen1 mateicarmen1 pe hotarul cu vecinul meu este constuit un imobil ale carei ferestre dau in curtea mea. AM facut sesizare la Disciplina in constructii si propietarul a semnat ... (vezi toată discuția)
Se poate construi o casa de locuit pe un teren cu deschidere de 4m? bysnis bysnis Se poate construi o casa de locuit pe un teren cu deschidere de 4m? Daca raspunsul este NU ma intereseaza si o explicatie. Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua! la 60 cm distanta de gardul proprietatii mele a fost ... Laura Dumitriu Laura Dumitriu [b]Distanta minima dintre fereastra si proprietatea vecina Buna ziua! La 60 cm distanta de gardul proprietatii mele a fost construita o casa, pe care vecinii ... (vezi toată discuția)