avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Declarare venituri din strainatate?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Declarare venituri din strainatate?

Buna ziua!
Ma intereseaza daca o persoana care a lucrat in strainatate(fara contract de munca, deci nu exista vreo dovada ca a obtinut bani) trebuie sa declare la Administratia Fiscala in declaratia de venit pe 2005 ca a obtinut venituri din strainatate.

Precizez ca a avut contract de munca in tara pana la jumatatea lui 2004, deci in 2005 a depus FF1 cu declaratia de venit pe 2005.

Deci in prezent figureaza ca nu obtine venituri de nicaieri. Poate crea suspiciuni de genul dar din ce se intretine?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: reespdc2005 , utilizator 14:12, 5 Octombrie 2006
va rog, chiar nu stie nimeni?
daca in 2005 ai locuit mai muklt de 183 de zile in Romania datorezi impozit in Romania pt acest venit, Daca ai lucrat la negru ar trebui sa declari venitlpentru ca nu poti invoca tratatul de evitare.
In concluzie: trebuie declarata.... DAR PENTRU CE? Oricum posibilitatea da a se afa de acest venit al org ifscale este minima
nici naba nu te prinde stai linistit....:))
nici naiba nu te prinde stai linistit....:))
in primul rand, in anul 2005 veniturile de natura salariala nu s-au declarat de catre salariati, impozitul fiind final. in al doilea rand, in cazul in care angajatorul a fost strain, nu se datora impoyit in romania.
in al doilea rand, legislatia rom nu prevede inca examinarea situatiei fiscale personale si intocmirea balantei nivelului de trai. de asemenea, nu exista inca un corp de control specializat pentru persoane fiyice ...

Alte discuții în legătură

Titlul subiectului: impozitare venituri salariale realizate in strainatate G.Brad G.Brad Va rog sa-mi explicati cum se impoziteaza veniturile salariale realizate din strainatate in urmatoarele conditii: - SALARIAT: Persoana fizica de cetatenie ... (vezi toată discuția)
Venituri ce nu se declara si nu se impoziteaza siva2014 siva2014 Buna ziua, Codul Fiscal, Titlul III, Capitolul 3, Articolul 55, Alineatul 4: [i]Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt ... (vezi toată discuția)
Depunerea declaratiei fiscale pentru persoanele care presteaza munca ca si pfa in alte tari ohiki ohiki Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca o persoana presteaza munca in strainatate, ex Austria , ca si persoana fizica autorizata(firma deschisa in tara unde isi ... (vezi toată discuția)