avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Admistratorii de imobile atestati în baza L230/2007, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Admistratorii de imobile atestati în baza L230/2007, trebuie să se ateste dinou in baza L196/2018?

Buna ziua. Sunt administrator de imobile începând cu anul 2011. In anul 2010 am urmat cursurile de pregătire că și administrator de imobile iar la sfârșitul cursului am susținut examen de absolvire unde am obținut un certificat de absolvire de "administrator imobile" cod COR 512112, cu seria F nr. 00xxxx1 din dec 2010, eliberat de Ministerul Muncii, familiei și egalității de șanse și certificat de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului. In baza acestui certificat, am obținut de la primăria sector 4 un Atestat Nr. 0xx7 semnat de primarul S4, acte care mi-au permis profesarea activității de administrator în baza L230/2007 și a codului muncii în vigoare.
L196/2018, prevede alte norme și condiții (inclusiv și cod COR) de atestare diferite fata de L230/2007.
Întrebare: pentru a continua sa profesez in funcția de administrator imobile, trebuie sa urmez dinou cursurile de calificare( care înseamnă 700-900lei/curs plătiți la firme care au acreditari in domeniu), sa dau un nou examen și să obțin un nou cod COR sau este suficient sa prezint acreditarile pe care le dețin și să solicit acordarea noului cod COR in baza L196/2018? Mulțumesc anticipat pt.raspuns. EugenB
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
eugen.b, utilizator
Cel mai recent răspuns: macoveiv , utilizator 18:57, 5 Martie 2021
Eu am intrebat la primaria sect 6.Au spus ca nu primesc certificatul de calificare vechi. Acela era pt administrator imobile, acum se numeste admin condominii. Sa au spus ca trebuie sa aducem certificat de calificare obtinut de la firmele acreditate...sunt 5 pe tot Bucurestiul.
Sunati si dv la primaria sect 4...poate reveniti si ne spuneti ce v-au zis.
Dv ati obtinut atestatul profesional in temeiul disp L nr 230/2007 care intre timp a fost abrogata
Legiuitorul in cuprinsul disp L nr 196/2018 a impus noi conditii pentru exercitarea responsabilitatii de administrator de condominii,respectiv obtinerea de atestat profesional cu valabilitate de 4 ani
da. Trebuie!!! si le suportati dion banii dvs personali pt ca acest atestat va da voie sa fiti administrator in ce sector si lace bloc doriti.
Si ce se întâmplă după 4ani? Iarăși trebuie alți bani pt. Curs, examen și certificat ?
Asta ar veni cam așa ceva: am absolvit o școală de șoferi, am dat examenul și am obținut un permis de conducere în baza unei legi, care-mi dădea voie sa reinoiesc permisul la expirare cu anumite condiții (vizita medicală și recomandarea medicului de familie) dar nu mă obliga sa mai fac inca o data școală și să dau un nou examen. Apoi vine o noua lege, și chiar daca eu conduc autovehicule de vreo 20 ani trebuie sa mai fac școală de șoferi încă o dată, sa dau examen încă o dată și să obțin un permis de conducere valabil doar pentru 4ani!?!?... și când expiră valabilitatea... Ce fac!?!? Dinou școală, dinou bani, dinou examen? Și dacă se schimba legea până atunci?!?!?....
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
eugen.b, utilizator
Și atestatul anterior cu cod COR 512112, îmi dădea voie sa fiu administrator în oricare sector sau localitate din tara.

Corina89 a scris:

da. Trebuie!!! si le suportati dion banii dvs personali pt ca acest atestat va da voie sa fiti administrator in ce sector si lace bloc doriti.

Alte discuții în legătură

Atestat administrator de imobile Crina04iulie Crina04iulie O persoana fizica atestata administrator de imobile pe perioada nedeterminata in baza legii 230/2007, pe noua lege 196/2018 este obligată să se reatesteze ? ... (vezi toată discuția)
Administrator imobil caradis caradis Buna ziua. Daca am absolvit scoala de administratori acum 10 ani obtinand diploma de calificare profesionala este obligatoriu pentru obtinerea atestatului de a ... (vezi toată discuția)
Calificare condrea narcisa condrea narcisa As dori sa prezint o situatie putin mai deosebita. Conform Legii 196/2018 toate persoanele fizice care doresc sa practice meseria de administrator condominiu ... (vezi toată discuția)