avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amanare prezentare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amanare prezentare

Buna ziua, daca inculpatul se afla in incapacitate de a se deplasa, din cauza sanatatii, (boala cronica, insulino dependent, frecvente crize de encefalopatie hepatica, crize frecvente la interval aproape saptamanal, cu pierdere de cunostinta si mobilitate) la judecatorie conform instiintarii, cat se poate amana termenul de prezentare, dat fiind faptul ca are domiciliul in alt judet la distanta de 270km. Ce demersuri are de facut, inculpat declarat in dosar penal conform art.336 NCP.
Cel mai recent răspuns: lia28 , utilizator 16:27, 9 August 2019
Daca este in imposibilitatea de a se prezenta la proces poate sa faca o cerere de suspendare a procesului pana ce starea de sanatate ii va permite sa se prezinte, conform art 367 Cod procedura penala : (1) Când se constată pe baza unei expertize medico-legale că inculpatul suferă de o boală gravă, care îl împiedică să participe la judecată, instanța dispune, prin încheiere, suspendarea judecății până când starea sănătății inculpatului va permite participarea acestuia la judecată.
Daca totusi doreste ca procesul sa se desfasoare si in lipsa lui, poate fi reprezentat de un avocat. Declaratia de recunoastere a invinurii (daca doreste sa uzeze de aceasta procedura in dosar) se poate face si la notar si se prezinta instantei de catre aparator.
Buna ziua,
Depuneti la instanta si la organele interesate acte medicale doveditoare.
expertiza medicala reprezinta scrisoarea medicala intocmita de medicul curant sau trebuie intocmita de o comisie.
multumesc
multumesc pentru ajutor. voi reveni cu alte intrebari pe perioada procesului

Alte discuții în legătură

Suspendare ContSters83761 ContSters83761 Buna seara.Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns privind conditiile necesare suspendarii procesului penal,daca sunt si cum sunt interpretate. (vezi toată discuția)
Absent de la proces muscalu gigi muscalu gigi proces penal aflat in faza de pronuntare.inculpatul lipseste (pretinde av.lui) din motive medicale.fiind prima cerere da amanare de agest gen instanta aproba ... (vezi toată discuția)
Stramutarea pe motive medicale spike00spiegel spike00spiegel Se poate stramuta un proces penal pe motiv ca una dintre parti (petentul) face dializa, si nu se poate deplasa in alt judet? (vezi toată discuția)