avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce demersuri legale pot face ca să scap de mormanul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce demersuri legale pot face ca să scap de mormanul de lucruri depozitate de vecini pe peretele meu din spațiul comun?

Ce demersuri legale, "pașnice" și tot odată eficiente pot face in privința "spațiului comun", concret e vorba de un imobil cu garsoniere, eu sunt proprietarul ultimei garsoniere de pe hol, pe peretele meu erau 2 dulapuri, treptat au tot apărut diverse lucruri(actualmente e un morman, care din fericire nu miroase), ce pot face?!
Am un drept in plus să scap de ele având in vedere că sunt amplasate pe peretele meu? Verbal pe oricine întreb sunt ale nimănui, am dreptul să le arunc?, deși e evident că sunt ale cuiva..Am decis să întocmesc o "notă informativă " conducerii blocului cu intenția mea, de a scăpa de ele, ce ar trebui să includă "nota"? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 10:59, 20 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai intai notificati comitetul de bloc, care e responsabil (delegat de asociatia de proprietari) de intretinerea spatiilor comune. nu e nici o nota informativa e o solicitare imperativa.
problema cea mai mare a blocarii spatiilor comune e cresterea riscului de evacuare a personalului in caz de incendiu/ cutremur; prin urmare, asociatia trebuie sa afle proprietarul si sa-i puna in vedere evacuarea de pe palier. sau sa dispuna evacuarea in caz ca nu se stie cine e proprietarul mobilierului.
contrar, puteti reclama la pompieri (ISU).,care va amenda asociatia si va dispune acelasi lucru.
Am un drept in plus să scap de ele având in vedere că sunt amplasate pe peretele meu?

Ca sa puteti afirma ca bunurile sunt amplasate pe peretele dv ar trebui ca acestea sa fie depozitate in proprietatea dv
Omiteti aspectul ,recunoscut initial de dv ca bunurile sunt amplasate in partea comuna de condominiu
Fiecare asociatie de proprietari prin reglamentul de ordine interioara impune reguli generale referitoare la utilizarea partii comune
Pentru solutionare legala,sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei in persoana presedintelui de asociatie care detine autoritatea si competenta sa se implice ,sa dispuna masuri concrete pentru respectarea dispozitiilor in vigoare
Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind pe culoar, este o nerespectare a normelor de Paza Contra Incendiilor.! Puneti afise pe culoar si la intrarea blocului prin care NOTIFICATI LOCATARII ca veti evacua obiectele. Dca nu se intampla nimic, NOFITCATI unitatea de pompieri. Daca nu se intampla nimic, cu voie buna le evacuati. Chestia e? UNDE! Nu de alta dar s-ar putea sa va alegeti cu vreo amenda! Ca organe care sa va protejeze ........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului LAUAND LAUAND detin un ap.transformat in spatiu comercial,la parterul unui bloc si am niste intrebari referitoare la amplasarea unor bennere . as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc fără acordul proprietarilor de la parter. ce trebuie să fac și ce articole de lege au fost încălcate? Kereha Kereha În orașul nostru se reabilitează blocul de locuințe. Pe bani europeni.noi figurăm proprietari in cf dar am dat in chirie spatiile la 2 societati totusi ... (vezi toată discuția)
Amplasare placuta de parcare pe peretele blocului sly200 sly200 Buna! Va rog sa ma ajutati cu un sfat .....Sa-au licitat parcarile din spatele blocului,si un vecin a amplasat o placuta de lemn de 50/30 pe peretele ... (vezi toată discuția)