avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... familia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

familia

daca o mamă pleacă pentru a doua oară la poliție sa depună a doua plângere împotriva sotului,aceasta este obligată legal sa se reîntoarcă acasă ? precizez că soția depune plângere alături de doi copii aproape majori! ce se va întâmpla în cazul acesta?
înainte de a depune actele de divorț, trebuie făcută o plângere la poliție?
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
100072, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:52, 30 August 2019
Nu-l obliga nimeni să se întoarcă nicăieri, plângerea penală n-are nici măcar o legătură tangențială cu cererea de divorț, poate doar motivul să fie comun!
Mergeți la o consultație juridică, detaliile oferite sunt mult prea lapidare, prezentați situația de fapt exhaustiv și vi se vor comunica demersurile necesare!
Luati legatura urgent cu un avocat si formulati direct actiune de divort pentru ca va pierdeti timpul cu plângerile la politie. Plecati când si oriunde doriti, nu aveti obligatia sa stati in domiciliul conjugal pana la finalizarea divortului.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
Avocat Preda Carmen , Avocat
Plangere pentru ce? Nu se intelege, dati detalii.
Fiecare decide unde locuieste,nu este savarsita nicio infractiune.

Probabil ca doamna are motive intemeiate, pentru care nu doreste sa revina la domiciliul conjugal.

Divortul poate fi depus fara a exista o plangere prealabila.

Daca , insa, intentia persoanei vatamate este aceea de a fi derulate acte de cercetare penala, aceasta poate investi organele judiciare.

O copie de pe actul de sesizare poate fi depus in instanta.

Relatiile interumane sunt unele libere, flexibile, asadar, dansa nu poate fi constransa sa revina la domiciliul conjugal, cata vreme mariajul este unul deficitar.

Aveti in vedere forma de autoritate parinteasca solicitata, fiind doua reglementari legale : cea comuna si cea exclusiva.

pentru violenta fizica ,verbală și psihică

Liliana Gradinaru a scris:

Plangere pentru ce? Nu se intelege, dati detalii.

Alte discuții în legătură

Copie plangere depusa la politie JOHN DOE JOHN DOE Buna ziua. Am urmatoarea situatie: sunt in proces de divort cu sotia mea. In urma cu 3 luni, aceasta a depus la Sectia 8 Politie o plangere impotriva mea ... (vezi toată discuția)
Termen plangere penala Silver123 Silver123 Buna seara! In august 2018, i-am trimis unui om poze indecente cu mine. In momentul in care am prins acces la laptopul lui, al carui parola mi-o daduse ... (vezi toată discuția)