Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordin de restrictie

Buna ziua,

Sotia mea a fost crescuta de bunicii ei. Parintii ei s-au despartit de la o varsa frageda, tatal a disparut din viata ei iar mama ei nu s-a ocupat apsolut deloc de cresterea ei. A plecat de acasa inca de cand avea 4-5 ani pentru a sta cu un barbat care a intretinut-o (ea nu a lucrat) de atunci pana in prezent. Totusi, in tot acest timp, in fiecare weekend vine acasa, mananca si consuma fara a aduce macar o paine.
Problema este ca in ultimii 5 ani, de cand bunicul sotiei a decedat, certurile si scandalurile sunt la ordinea de zi in fiecare weekend.
Situatia e urmatoarea: Imediat dupa ce batranul a decedat, soacramea si-a cerut partea de pe urma lui. S-a mers la notar s-a stabilit partea ei la 6000 de euro si s-au platit de catre batrana. Ca urmare a acestui fapt, batrana a facut act pentru casa sa fie mostenita in totalitate de sotia mea dupa moartea dansei. De atunci, in fiecare weekend vine acasa, consuma bauturi alcoolice si face scandal, distruge, urla ameninta. Politia refuza sa mai vina, a venit de nenumarate ori, ne-a spus sa nu o lasam inauntru. dar ea sare gardu sau vine prin gradina, chiar daca incuiem usa.
Va rog din suflet sa imi spuneti care sunt pasii de urmat si daca avem nevoie de dovezi sau martori. Mentionez ca batrana, proprietara de drept, se deplaseaza cu dificultate avand 6 operatii la un picior, nu as dori sa o taram prin tribunal.
Va multimesc!
Cel mai recent răspuns: openfire12 , utilizator 12:17, 11 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ordinul de protecție poate fi obținut atât de soția Dvs. cât și de Dvs., asta ca să o excludeți pe bunică din povestea unui proces.
da, aveți nevoie de probe.

o altă problemă pe care o văd este aceea cu moștenirea casei: mama soției o va moșteni pe mama ei pentru că nu există act valabil ce se poate face la notar cu privire la moștenirile viitoare.
”batrana a facut act pentru casa sa fie mostenita in totalitate de sotia mea dupa moartea dansei” - ce fel de act? poate e corect și doar v-ați exprimat altfel.
Multumesc pentru raspuns Geanina.
Ce fel de probe sunt necesare? Am inceput sa o inregistram audio si video cand urla, adresand cuvine jignitoare. Este nevoie de inregistrare si cand ameninta? Ex da foc la casa, lasa gazulpronit, etc Inregistarea video cu telefonul este valabila? Putem face asta/ avem dreptul? Va rog sa imi dati cateva exemple de probe.

Actul care l-a facut batrana batrana este un act prin care a trecut-o pe sotia mea mostenitoarea casei dupa moartea dansei, care pana atunci are drept uzfruct, cu conditia ca sotia sa o ingrijeasca pana la moarte.

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca va incurcati in termeni cu privire la actul respectiv, mai bine ati cita din act.
orice fel de probe sunt admise in ordinul de protectie.
Este vorba de Contract de intretinere cu uzul fruct viager (nu stiu exact dar nu cred ca e cu vanzare-cumparare) nu sunt in trara, sa pot verifica.
Este nevoie si de martori sau probele sunt suficiente?
Multumesc.
așa cum bănuiam, era o neînțelegere, pentru că vânzarea scoate bunul din masa moștenirii, iar Dvs. tot spuneați de acte prin care ”casa să fie în totalitate moștenită de soție”. în fine, actul e bun și soția este proprietar.
audierea martorului este tot o probă.
ordinul de protecție se probează cu ce aveți.
un martor ajută, dar nu este imposibil fără.

Alte discuții în legătură

Intrebare dana15 dana15 Buna ziua, Ma numesc Dana R si am si eu o intrebare:in cazul in care s-a facut o chitanta de mana(acum 6 ani) prin care mama vinde jumatate de mostenire ... (vezi toată discuția)
Sora bunicului meu mi-a donat o casă cu condiția s-o îngrijesc, obligație de care m-am achitat. acum fratele meu îmi spune că mă dă în judecată, poate ataca donația? crisaly17 crisaly17 Bună ziua! Povestea mea este următoarea: Mama mea a refăcut casa mătușii sale(sora bunicului),care nu avea alți moștenitori, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Succesiuni, mosteniri si concubinaj:} Aleximo Aleximo deci...este vorba de doua case,..una dintre ele ii apartinea bunicului meu..care a decedat de 2 ani si care traia in concubiaj cu o femeie in ultimii 18 ani in ... (vezi toată discuția)