avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

Buna seara,
Anul trecut in septembrie am fost prins la volan având alcoolemie peste 0,8 , mi a fost luat permisul si am fost trimis în judecată.
Vinovat fiind si necrezand ca este necesar sa imi iau avocat , am mers singur .
Am pledat vinovat în fața instanței.
Nu mi a dat sentința pe loc , asa se procedează?
Am gresit ca nu mi am luat un avocat ?
Tot ce vreau e sa iau cu suspendare si nu cu executare ,credeti ca este posibil lucrul acesta ?
Si in cazul in care imi da cu executare , pot sa contest decizia si sa mi iau avocat ?
Intreb toate acestea pt ca nu stiu cum se procedează!
Va multumesc
Daca nu sunteti multumit de sentinta, aveti dreptul sa depuneti apel.

Sergiu Baca a scris:

Buna seara,
Anul trecut in septembrie am fost prins la volan având alcoolemie peste 0,8 , mi a fost luat permisul si am fost trimis în judecată.
Vinovat fiind si necrezand ca este necesar sa imi iau avocat , am mers singur .
Am pledat vinovat în fața instanței.
Nu mi a dat sentința pe loc , asa se procedează?
Am gresit ca nu mi am luat un avocat ?
Tot ce vreau e sa iau cu suspendare si nu cu executare ,credeti ca este posibil lucrul acesta ?
Si in cazul in care imi da cu executare , pot sa contest decizia si sa mi iau avocat ?
Intreb toate acestea pt ca nu stiu cum se procedează!
Va multumesc

Exista posibilitatea ca instanta sa dispuna suspendarea sub supraveghere,conform art.91 din Codul penal.
Daca nu aveti antecedente penale si ati recunoscut fapta, sunt 99.9% sanse ca veti primi o pedeapsa fara executare.

Daca nu sunteti multumit de sentinta, puteti face apel in 10 zile de la primirea minutei.
...pedeapsa de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În temeiul dispoziţiilor art. 83 alin. 1 Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare stabilită în sarcina inculpatului, pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal. În temeiul dispoziţiilor art. 85 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Arad, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) Cod penal, se comunică Serviciului de Probaţiune Arad. În baza art. 85 alin. 2 lit. g) Cod penal, impune inculpatului, pe perioada termenului de supraveghere, următoarea obligaţie: să nu conducă autovehicule. În baza art. 83 alin. 4 Cod penal, atenţionează inculpatul să adopte o conduită corespunzătoare pe viitor. În baza art. 404 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, prevăzute de art. 88 Cod penal. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 700 lei,

va rog,puteti sa imi explicati mai clar ce inseamna asta?.
adica primesc 1an si 4 luni inchisoare cu suspendare si dupa inca 2 ani de supraveghere ?

sau primesc 2 ani cu suspendare ?
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Sergiu Baca, utilizator
Vi s-a stabilit pedeapsa de 1 an si 4 luni. Pedeapsa a fost amanata pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Alte discuții în legătură

Ce vrea sa insemne? complet: cp-f 1 tip solutie: amânarea aplicării ... zaytsev443 zaytsev443 Ce vrea sa insemne? Complet: CP-F 1 Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (4), (10) C.pr.pen. ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului de conducere Mihaela.M00 Mihaela.M00 Buna ziua, Cum pot afla daca in urma unei sentinte date de judecatorie a fost anulat si permisul de conducere? In solutie nu este mentionat nimic despre acest ... (vezi toată discuția)
Cazier tiramysu80 tiramysu80 Bună seara intrebarea mea este se trece in CAZIER sau nu ?? Este sentintă DEFINITIVĂ. Complet: C4 PENAL - camera preliminara si fond Tip solutie: ... (vezi toată discuția)