avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stau într-o locuință închiriată prin agenție, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stau într-o locuință închiriată prin agenție, dar încă n-am contract. E legal ce se întâmplă? N-aș vrea să arunc cu bani într-o astfel de chirie

Salutare ! Recent m-am mutat intr o chirie noua, am gasit o prin agentie si cu am vazut o am si luat o , problema e ca eu inca nu m-am vazut cu proprietarul , am platit garantia si comisionul agentului iar chiria normal o platesc din data de 15 , l-am rugat totusi sa vina pe la apartament sa vada ce au lasat fostii proprietari , niste urme , canapea cu pete .. lucruri superficiale dar cum am tot stat in chirie stiu cu ce se mananca , vine el dupa sa imi zica ca eu le am facut si el nici macar nu a vazut ce au lasat fostii proprietari .
Nu i-am platit chiria in 15 si suntem in 18 si ma aplecat si era putin nervos ca de ce nu i am platit la timp etc etc , totusi eu nu as prea vrea sa arunc cu bani intr o chirie unde nu este contract , intrebarea mea este :
E legal ce face el ? Dar ce fac eu ca stau fara contract ?
Daca da peste mine nesimtit in casa pot sa il acuz in instanta ?
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 20:32, 19 Septembrie 2019
Buna ziua,

Nici ce face el nu este legal, dar nici dumneavoastra ca locuiti fara acte acolo, nu este legal.
Are tot dreptul sa intre cand vrea in apartamentul in care locuiti, deoarece este proprietatea dansului si nu exista contract de inchiriere semnat pe acel spatiu.

Rugati-l sa semnati contractul de inchiriere, iar astfel nu va fi nicio problema.
Nici nu v-ati instalat bine si aveti deja probleme cu proprietarul.
Eu va sfatuiesc sa va cautati o alta gazda ptr. orice eventualitate.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
gigiz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand si cum poate retine inchiriatorul garantia? sergiuzaharie sergiuzaharie Buna ziua! Am inchiriat un apartament pentru perioada de un an, pretul chiriei fiind 200 euro/luna. Am platit 200 euro garantie. Azi a expirat contractul, am ... (vezi toată discuția)
Litigii legate de un fost chirias. Cris73 Cris73 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament liber la inchiriat si eu tind sa cred ca fosta chiriasa nu si-a onorat toate responsabilitatile, in mod special ... (vezi toată discuția)
Imi spune sa plec din chirie dvmischiu dvmischiu Buna ziua. Am decis sa ma adresez pe acest forum in sperata gasiri unui raspuns la o problema ce mi s-a ivit pe neasteptate. In urma cu 2 luni de zile imi ... (vezi toată discuția)