avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Grad de rudenie asociati
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Grad de rudenie asociati

Buna dimineta! Nu am citit in OG26/2006 nimic legat de gradul de rudenie al asociatilor (min 3 ). Doresc infiintarea unei asociatii nonprofit, iar asociatii principali (cei 3 min) sa fiu eu, sotul si mama mea, se poate?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:18, 3 Decembrie 2019
Buna dimineata! Nu cred ca o asociatie non profit si o persoana fizica autorizata au acelasi statut legal. Multumesc!
da, se poate, legea nu pune vreo restrictie, Exista aparent o problema pentru ca legea prevede ca nu poate participa la luarea unei decizii cel interesat personal, prin sot, rude sau afini pana la gradul IV in anumita decizie. Dar cand toti sunt soti, rude sau afini se interpreteaza in practica la modul ca acea restrictie legala de participare la vot in AG sau CD nu se aplica. Antentie mare insa daca la un moment dat sunt in asemenea organe colective si unii care au asemenea legaturi intrei ei, si unii care nu au
evident ca au tu totul alta natura juridica si regim juridic. asociatia e non-profit si are personalitate juridica. PFA e o structura lucrativa si NU are personalitate juridica.
Multumesc mult!
Buna seara pentru a infinta un ong se poate ca cei 3 membrii sa fie verisori adica 2 frati si inca o persoana ?

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie non profit simonadana simonadana Am rugamintea sa-mi spuneti daca pot sa-mi deschisd o asociatie non profit pentru a ma descurca mai usor cu cheltuielile necesare diverselor terapii pe care ... (vezi toată discuția)
Cenzor ong Praipan Praipan Buna ziua! Imi poate spune cineva daca exista vreo prevedere legislativa care spune ca un cenzor al unei ONG nu trebuie sa fie in grad de rudenie (inclusiv ... (vezi toată discuția)
Asociatie non-profit cu sediul in casa proprietate comuna a 2 soti __EVA__ __EVA__ Tatal meu a infiintat o asociatie non-profit. Membrii sunt: el insusi, in calitate de presedinte, mama, in calitate de secretar si o prietena de familie. ... (vezi toată discuția)