avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare firma luminoasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare firma luminoasa

Buna ziua!
Vreau sa montez o firma luminoasă la un spatiu comercial care se afla la parterul unui bloc.
Proprietarul de la etajul 1, solicita o suma de bani/luna pentru ca montez aceasta firma in dreptul apartamentului sau.
Mentionez ca firma se monteaza pe un atic, adica placa dintre parter si etajul 1 este iesita in afara peretelui cu aproximativ 1m, nu se monteaza direct pe peretele blocului.
Este legal sa plătesc catre acest locatar?
Cel mai recent răspuns: Stefan Fantes , utilizator 18:05, 28 Noiembrie 2019
Nu este legal, fatada e oricum parte comuna, asa ca acel proprietar nu va poate cere in nume propriu nici o suma de bani, doar asociatia cel mult. Presupun ca nu obstructionati vizibilitatea in acel apartament.
1. Dvs. trebuie sa aveti o aprobare de montare a firmei luminoase de la primaria localitatii;
2. Vecinul dvs. nu are dreptul sa va pretinda vre-o suma pentru montarea firmei, deoarece acel spatiu nu este al lui, ci este proprietatea comuna a proprietarilor din acel bloc/scara.
Dvs. trebuie sa va adresati in scris la asociatia de proprietari si cereti o aprobare in acest sens.
Este posibil ca asociatia sa va inchirieze o anumita suprafata din perete sa montati acea firma - ceea ce este absolut legal.
Succes!
Buna ziua,

Am acordul Primariei pentru amplasare, dar nu am solicitat acordul Asociatiei de Proprietari.
Buna ziua, firma luminoasa este sub nivelul geamului cu aproximativ 50 cm.
Multumesc frumos pentru raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In raport de interesul dv de pozitionare reclama pe parte exterioara condominiu,va revine obligatia sa obtineti acordul asociatiei de proprietari care gestioneaza partea comuna de condominiu
Asociatia de proprietari conform disp L nr 196/2018 poate incheia contract de locatiune sau de folosinta pentru suprafata care urmeaza sa o utilizati exclusiv
Proprietarul care ridica pretentii financiare,nu are temei legal atat timp cat instalarea reclamei se face pe partea comuna de condominiu

Alte discuții în legătură

Amplasare firma luminoasa Stefan Fantes Stefan Fantes Buna ziua! Vreau sa montez o firma luminoasă la un spatiu comercial care se afla la parterul unui bloc. Proprietarul de la etajul 1, solicita o suma de ... (vezi toată discuția)
Firma luminoasa amplasata ilegal Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Am cumparat recent un apartament la etajul 1 al unui bloc. La parterul blocului functioneaza o firma care are amplasata o reclama (firma) luminoasa ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)