avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare cumpărare sau donație
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare cumpărare sau donație

Buna ziua .Am o mătușă (sora mamei) care are o garsoniera într-un orășel (nu e foarte scumpa) si s-a gândit sa mi-o lase mie ,ea nu are nici soț si nici copii.
Ce act pot face cu ea ca sa nu fie atacabil de către nepoți sau frații ei ?
Eu ma gândeam daca pot face un act de vanzare -cumpărare cu o suma modica(ca un mic ajutor din partea mea )
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dacus , utilizator 13:00, 3 Decembrie 2019
Puteti incheia fie un testament (cu mentiunea ca la deces va trebui dezbatuta succesiunea). Fie un contract de intretinere, daca sunteti dispusa sa o ingrijiti.
Dar cel de donație ,nu este sigur ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E sigur si cel de donatie
Mulțumesc
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Bună seara! am următoarea situație: matusa mea (este femeia ... Lav_28 Lav_28 Bună seara! Am următoarea situație: Matusa mea (este femeia care m-a crescut de la 3 ani, practic este mama mea) dorește sa îmi lase apartamentul. ... (vezi toată discuția)
Mostenire - testament făcut de o persoană fără părinți și fără descendenți dana m. (bv) dana m. (bv) Buna ziua. Am o mătușa (sora mamei) pe care o ingrijesc iar aceasta mi-a facut un testament notarial pe locuinta ei si sa o dobindesc dupa decesul ... (vezi toată discuția)
In testament scrie că mătușa văduva fara descendenții cu ... Magie1 Magie1 In testament scrie că mătușa văduva fara descendenții cu părinții predecedați ptr cazul încetării mele în viața dispune,las strănepoților mei ... (vezi toată discuția)