avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate fostul sot sa imi ia fetitele?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate fostul sot sa imi ia fetitele?

buna ziua, in luna aug am decis sa pun capat relatiei cu sotul meu in urma unei agresiuni fizice pt care am fost internata 5 zile in spital,diagnosticul fiind contuzie cervicala si comotie labirintica etc.am scos un certificat medical,am depus plangere doar ca politia nu a facut prea mare lucru ci doar la somat sa imi dea fetitele pt k dupa ce am iesit din spital el nu vroia sa imi dea fetitele. cu chiu cu vai mi le a dat, dupa care el a plecat in strainatate si luna asta revine in tara si ma ameninta ca mi le ia. nu stiu cum sa procedez ,noi nu am fost casatoriti legal,insa desi am facut atunci o plangere pt agresiune el a reusit sa scape bazma curata pt e un om influent... ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:38, 13 Decembrie 2009
Sfatul meu este:
1. Sa incercati, cat puteti de mult, sa va asigurati probe ori de cate ori va ameninta sau, mai rau, va loveste. In acest sens, nu mai purtati discutii decat in prezenta unor martori, de exemplu.
2. Angajati-va un aparator care sa va sfatuiasca in ce mod trebuie sa actionati fct. de dinamica si evolutia, destul de ...schimbatoare si violenta (din cate spuneti), relatiilor dintre dvs. si fostul sot si pe care sa-l rugati sa va ajute sa obtineti chiar si un ordin de restrictie. Dar si aceasta parte a sfatului meu, depinde tot de existenta si asigurarea probelor.
Cu intelegere,
adica sa astept sa ma loveasca din nou? ca sa am martori?eu intrebam ce pot face eu acum inainte ca el sa revina in tara. ms f
Ceea ce puteti face este introducerea unei actiuni de incredintare a minorelor.
In motivarea actiunii solicitati acest lucru si pentru motivul ca tatal acestora este violent, anexati certificatul medical din care rezulta leziunile avute ca urmare a violentelor exercitate asupra dv., precum si plangerea depusa la politie de dv. impotriva fostului concubin.
Va recomand angajarea unui avocat. ;)
va trebuie certificat medico-legal pentru leziuni.
Faceti actiune pentru incredintarea minorelor, si , in paralel , daca situatia e urgenta promovati si ordonanta presedentiala in acest sens pana la soutionarea cauzei ppe fond.
Buna ziua !
Ii ziceti dumneavoastra sot , dar nu este. Cel putin dupa legea actuala din Romania relatia de concubinaj, nu are acelasi regim juridic cu casatoria.
Lasand deoparte lacunele dumneavoastra juridice, sfatul meu este sa solicitati incredintarea minorilor cu probele pe care le aveti. De asemeni puteti depune o plangere pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente direct la pachetul competent ( daca nu ati depasit termenul legal pentru plangerea prealabila prevazut de art. 284 c.p. pen. de doua luni la organul de urmarire penala), iar dosarul nu cred ca se va mai musamaliza.
Cu stima !

Alte discuții în legătură

Plingere penala ContSters202534 ContSters202534 am fost batuta de sot, santem in divort, am scos certificat medico legal si am facut plingere penala oare poate scapa bazma curata cu pile si cam cat dureaza ... (vezi toată discuția)
Agresiune ATELOCIN ATELOCIN Buna, am si eu o probl. am fost agresata de sot si vreau sa intentez divort ( inca nu am facut-o), iar acum a luat copilul si a plecat cu el la tara la ... (vezi toată discuția)
Femeie agresata, doresc sa divortez, dar sotul nu este de acord davideloo608 davideloo608 aseara sotul meu m-a batut, dar pana dimineata au trecut cucuiele. am sunat la politie, dar el este linistit pt ca stie ca fara certificat medico legal nu ... (vezi toată discuția)