avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere aparator din oficiu.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere aparator din oficiu.

Buna seara!
Are cineva un model de cerere pentru acordarea unui aparator din oficiu?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:57, 10 Decembrie 2009
Cereti verbal instantei sau scrieti pur si simplu si depuneti cererea.
Ce calitate spuneati ca aveti in dosarul respectiv?
in principiu, depinde de materia in care aveti dosarul...daca este in penasl si aveti calitatea de inculpat, beneficiati de asistenta judiciara gratuita, in cazul in care asistenta juridica este obligatorie, iar in civil, situatia este cu totul alta, trebuie sa faceti dovada veniturilor, respectiv ca aveti un venit pana la 500 de lei, beneficiati de asistanta judiciara gratuita in totalitate, iar daca aveti un venit intre 500 si 800 lei, benefciiati de asistenta juridica gratuita partiala...pentru mai multe detalii, trim mes.
Daca cere avocat din oficiu instanta ii va da daca vrea sa il condamne.
Ii acorda dreptul la aparare, dreptul de a asculta avocatul, mai ales daca acuzatul nu se poate apara singur si este vadit acest lucru.

avocat Claudiu Lascoschi
Imi cer scuze dar am postat gresit la "drept penal". Ma interesa un model pentru asistenta judiciara (aparator) intr-un proces civil. Aveam nevoie urgent dar m-am documentat si am rezolvat-o. Ramane doar sa aduc dovezi in ceea ce priveste veniturile. Va multumesc.

Domnule Lascoschi sunt consternat de tampeniile pe care le spuneti pe acest forum (poate poate "pica ceva"). E mai mult decat lipsa de profesionalism din partea dvs...

Alte discuții în legătură

Avocatului ii trebuie delegatie noua pentru aceasta cerere. art 160? ContSters125947 ContSters125947 Pentru o cerere privin liberarea provizorie art 160 avocatului angajat ii trebuie o noua delegatie? Daca da cat il poate costa, este o valoare fixa, daca nu ... (vezi toată discuția)
Ajutorul social si judiciar la ministerul justitiei, ptr solutionarea ... elena statescu elena statescu Ajutorul social si judiciar la Ministerul Justitiei, ptr solutionarea unei spete, in ce consta? (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu ? GORNIC.IOAN GORNIC.IOAN Sunt intr-un proces de succesiune a bunurilor mobile ramase in urma decesului parintilor. Avind probleme de sanatate (locomotorii) nu ma pot prezenta in ... (vezi toată discuția)