avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dulciuri in gradinite
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dulciuri in gradinite

buna ziua!
Am o intrebare legata de consumul de dulciuri in gradinite (in cazul nostru, gradinita particulara) tinand cont de Legea 123/2008 si Ordinul nr. 1563/2008.
1. Este permisa oferirea ocazionala de catre gradinita (ex.: de Mos Nicolae) a unei pungi cu ciocolate la copii? Din lege inteleg ca in mod normal nu sunt permise, dar nu stiu daca se aplica si ocazional sau daca conteaza si faptul ca ele sunt oferite de gradinita, dar nu sunt consumate in gradinita.
2. Este permisa consumarea torturilor aniversare daca acestea au certificat de conformitate, dar depasesc cantitatea de zahar/100g admisa de lege pt gradinite?
3. Am dreptul ca parinte sa cer lista de ingrediente (si eventual poza cu produsul si ambalajul acestuia daca e cazul) pentru anumite produse din meniul copiilor? (de ex. as vrea sa stiu ce fel de cereale cu ciocolata le sunt oferite, care sunt ingredientele si care e cantitatea de zahar continuta)
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Otrava sub forma de tablete de ciocolata Dan me Dan me Este interzis sa scriu producatorul/distribuitorul acestor otravuri aici pe forum? (vezi toată discuția)
Ecotaxa liah liah Buna ziua, E aproape 1 ian.2009 si am o multime de intrebari. Cum aplicam ecotaxa? La intrarea in firma a pungilor calculam 0,20 lei la toata cantitatea de pe ... (vezi toată discuția)
Razi de mori cu :-cele mai trasnite anunturi intalnite in romania rodica_post rodica_post ai vazut cat de inventivi sunt romanii in anunturi publicitare ? treceti pe aici si scrieti cel mai tare anunt pentru destindere si ... (vezi toată discuția)