avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

Orice sfat este bine venit ! Sunt in pragul disperării! Treaba sta in felul următor : gravida in 4 luni , am decis sa plec de la concubinul meu(italian) din cauza neînțelegerilor am considerat ca este mai bine sa duc sarcina la bun sfârșit liniștita,singura in România plus ca el având probleme la locul sau de munca ,a fost sunat și amenințat ca mi se va face rău mie,respectivul știindu ma gravida. Acasă,in România ,nu aveam pe nimeni care m ar fi putut ajuta in îngrijirea copilului(fiind la primul copil). Ajunsă la 8 luni de sarcina am obținut aprobarea medicului ca pot călători cu avionul și am plecat la mama mea in Spania (ea muncind aici) pt a avea susținerea necesară la naștere și începutul vieții micuțului . Acum copilașul meu are 3 lunisoare și ma simt pregătită sa ma întorc acasă ,dar fostul concubin nu dorește sa mi dea procura pentru a ma întoarce . Doresc sa nu mai depind de semnăturile sale. In ultima luna de sarcina nu a mai dat absolut nici un semn de viața și plus ca, atunci când am născut , a trebuit sa il anunțe mama mea sa vina sa recunoască copilul . El are un salariu foarte bun in Italia (aprox.3000€). Am căzut de comun acord sa mi plătească lunar 400€ plus cheltuieli medicale. In afara de faptul ca el nu prea este prezent in viața noastră (foarte rar) și faptul ca nu sa mai interesat de mine in ultima luna de sarcina și nu a știut ca am născut(știind databpreconizata a nașterii) , nu am altceva de spus împotriva lui in tribunal . In schimb eu,am un trecut oribil și va rog sa nu ma judecați pt ca in prezent sunt alt om . Acum doi ani am lucrat intr un club de noapte unde l am și cunoscut ,plus ca acum 8 ani , permisul mi a fost anulat pentru conducere sub influența alcoolului (aveam 20 de ani) . Acum el, ma amenință ca atunci când judecătorul va afla toate aceste lucruri ,ii va încredința copilul lui . Copilul este dependent de mine (alăptat exclusiv,îngrijit extrem de bine). In prezent , nu are nici o acuza asupra mea (chiar îmi spune mereu ca sunt o mama extraordinar de buna) . Va rog sa mi spune ți, contează atât de mult trecutul meu ? Îmi poate lua copilașul de la sân ? Cum pot obține custodia exclusiva pentru a nu mai depinde de el cu semnături ș.a. P.s:eu îmi permit sa cresc copilul , am apartament pe numele meu și bani in cont ,doar ca el îmi spune ca banii din cont chiar de-i demonstrez ,trebuie sa arat de unde i am obținut .(va Imaginați și voi de unde ). Mulțumesc anticipat și va rog sa ma îndrumați intr un fel !
atunci când am născut , a trebuit sa il anunțe mama mea sa vina sa recunoască copilul .

de o fi facut asta daca voiati sa exercitati singura autoritatea parinteasca?
Putin probabil sa reusiti, veti exercita impreuna autoritatea parinteasca. Contactati un avocat in Romania si incepeti un proces pt ca instanta sa stabileasca felul in care veti exercita autoritatea parinteasca, locuinta copilului la dvs, pensia pe care sa o plateacsa tatal, programul de relatii cu parintele cu care nu va locui, sa suplineasca acordul tatalui pt vizite in Spania la bunica copilului. si pt emiterea pasaportului.
pe calea ordonanatei presedintiale, veti cere suplinirea acordului pt emiterea titlului de calatorie cu care sa veniti in tara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se obtine foarte greu custodie exclusivă.
Avocatul isi poate da seama daca aveti sau nu sanse in momentul in care va examineaza cazul in detaliu.
Fara o strategie precisă gândită de avocat nu aveți nicio șansă la custodie exclusivă.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
gi-jane2
L a anunțat ca am născut pentru ca aici este o infracțiune dacă declari ca copilul nu are tata ,iar după vine sa il recunoască . (Mi au spus încă din spital,când eu am încercat sa le spun ca tatăl nu mai știe nimic de noi) mi au spus ca trebuie sa il anunț ca sa nu am eu probleme după .
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este adevarat ca doar femeile stiu cine este tatăl dar pana si ele pot gresi...
Nu erați obligată să spuneți dar acum este tardiv.
Aveți putea rezolva însă cu custodia exclusivă in cativa ani.

CLAUDIU LASCOSCHI
Dar el îmi poate lua copilul cu acele acuzații din trecutul meu ? El ma amenință mereu ca dacă judecătorul îmi va afla trecutul ii va încredința copilul . Asta este cea mai mare teama a mea.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor fara divort? tifa tifa Se poate solicita custodia minorului, fara sa se fi cerut si divortul? Parintii minorului sunt casatoriti si separati, iar tatal solicita doar custodia ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Turb Turb Buna ziua! Sunt mama unui copil nedorit de tatal lui. Ne-am separat inca decand eram insarcinata si nu am mai luat legarura intre noi deloc! Am nascut,nu l-am ... (vezi toată discuția)
Autoritate parentala Denisasarbu Denisasarbu Buna seara, Am un copil de 5 luni, nerecunoscut de tata, cetatean danez care sta de zece ani in Romania. El m-a amenintat prin nenumarate mesaje ca daca ii ... (vezi toată discuția)