avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Boxa - actiune in constatare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Boxa - actiune in constatare?

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea speta: vecina mea A a cumparat o boxa de la un vecin B printr-un contract de v-c de mana, cu martori vecinii din bloc, iar plata a facut-o prin virament bancar. In cadastru si la cartea funciara boxa a ramas tot pe numele vecinului B, care a achitat si taxele si impozitele. Acum vecinul B a decedat, iar prin 2017 a vandut totul unei surori, inclusiv boxa. Acum sora defunctului vrea boxa ca ea este proprietara si achita impozitele aferente.
Ce ar putea face vecina A in aceasta situatie? Ar avea castig de cauza in instanta daca ar depune o actiune in constatarea dreptului de proprietate? Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare drept de proprietate boxa danuza_dodo danuza_dodo Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea speta: vecina mea A a cumparat o boxa de la un vecin B printr-un contract de v-c de mana, cu ... (vezi toată discuția)
Legalitate si valabilitate chitanță de mana al cărei preț nu a fost achitat integral Cristian Ambrozi Cristian Ambrozi - În 1993 dna Badea (divorțată, având o fiica care locuiește împreună cu ea) vinde pe baza unei chitanțe de mana boxa avand suprafata de 10 mp de la ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta pentru perfectare vanzare? 123456789Dana 123456789Dana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi pentru urmatoarea problema: un vecin a cumparat o boxa cu contract de vanzare de mana in anul 2013 (a platit ... (vezi toată discuția)