avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj tehnic

Bună ziua.
Am o întrebare în ceea ce privește somajul tehnic, mai exact dacă angajatorul te bagă în somaj tehnic, tu ca angajat ai obligația ca 6 luni să nu părăsești locul de muncă? Există vreo lege în acest sens în care să ateste faptul că tu 6 luni ești obligat să rămâi la același angajator, din cauza șomajul tehnic?
Vă mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 26 Martie 2020
NU, probabil că în contractul dumneavoastră de muncă este o astfel de clauză contractuală, dar ea nu e legată de șomajul tehnic (care e doar o cauză de suspendare a contractului de muncă).
Daca angajatorul isi suspenda activitatea in aceasta perioada si te pune sa iti dai demisia ,poti beneficia de somaj tehnic si in ce conditii?

jurist2020 a scris:

NU, probabil că în contractul dumneavoastră de muncă este o astfel de clauză contractuală, dar ea nu e legată de șomajul tehnic (care e doar o cauză de suspendare a contractului de muncă).

Nu beneficiati de somaj tehnic daca va dati demisia, dar nici de somajul acordat in baza Legii nr. 76/2002.
Multumesc.Nu am vrut sa imi dau demisia ,pentru ca am ramas acasa din cauza pandemiei ,si ei au profitat de asta si vor inchide biroul la 30.04.20.

Cornel Vasile a scris:

Nu beneficiati de somaj tehnic daca va dati demisia, dar nici de somajul acordat in baza Legii nr. 76/2002.

Asta înseamnă că sunt obligați să vă trimită în șomaj tehnic!

Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Șomaj tehnic Ioana1603 Ioana1603 Bună ziua. Am o întrebare în ceea ce privește somajul tehnic, mai exact dacă angajatorul te bagă în somaj tehnic, tu ca angajat ai obligația ca 6 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic? AndreiIoana25 AndreiIoana25 Buna seara! Lucrez la o sala de jocuri care de aproape o săptămână si a suspendat activitatea din cauza pandemiei. În data de20 martie,am fost chemați ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului ! svixer svixer Buna seara ! Un scurt istoric ..Domnul x se anagajeaza ca sofer pe tir la o firma mica (unde era si este singurul angajat), firma respectiva are probleme ... (vezi toată discuția)