avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Deplasarea pentru realizarea de activități agricole
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Deplasarea pentru realizarea de activități agricole

In lipsa unor precizari legate de aceasta exceptie nu imi dau seama daca se aplica in cazul meu din doua motive:
1. productia este pentru consum propriu
2. terenul se afla intr-o alta localitate (la aprox. 20km pe care i-as parcurge cu masina personala).
Pot sa fac aceasta deplasare cu declaratia pe propria raspundere? Pot sa fiu insotit de alte persoane (membri ai familiei)?
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 08:14, 7 Aprilie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In OM 3/2020 se specifica ca excepții::

h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.


De unde se deduce ca se face diferentierea intre producatori agricoli si persoane care realizeaza activități agricole pt consum propriu. Si de asemenea nu se face referire la distante in OM 3/2020.

Referitor la membrii familiei, in OM 2/2020 se specifica:

Art. 3. -

(1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.

(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.


Deci eu sunt de parere ca puteti sa va deplasati in baza declaratiei pe propria raspundere, inclusiv sa fiti insotit de membrii familiei (care au si ei declaratia pe propria raspundere si actul de identitate), cu respectarea art 3 de mai sus.

Totusi puteti sa va interesati la organele statului pt o informatie mai avizata, pt ca ce am scris eu mai sus este doar o parere.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Buna ziua !! Mă puteți ajuta și pe mine cu un răspuns? Locuiesc la bloc ,dar am și o curte in aceeași localitate la o distanță de 1 km de bloc .Acolo am animale ,legume pentru consum propriu .Ce pot bifa pe declarația pe proprie răspundere ,ca sa nu primesc amenda ?? Acolo unde am curtea nu locuiește nimeni și trebuie mers zilnic pentru a îngriji animalele și pentru a cultiva legume .Multumesc !!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
Adii123, utilizator
Bifati "6. realizarea de activități agricole;"
Stimate domn,

Deplasarile in scopul de a realiza anumie activitati agricole sunt permise,conform legislatiei aplicabile.

Declaratia pe proprie raspundere este obligatorie.

Aceasta trebuie sa fie una clara, detaliata, chiar cu mentionarea rutei pe care o veti parcurge de la domiciliul dumneavoastra(pe care il precizati) pana in localitatea unde veti presta activitatea agricole.

Mentionati[i] tipul activitatii agricole prestate, precum si durata estimativa a acesteia.

Daca detineti vreun titlu de proprietate, care atesta faptul ca detineti un teren in zona rurala, il puteti prezenta organelor judiciare.

Orice inscris doveditor poate fi relevant, poate sa ateste informatiile consemnate in declaratia pe proprie raspundere.


Nu trebuie sa formati un grup mai mare de trei persoane, care nu sunt membri de familie.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Trebuie sa bifez 6 , “realizarea de activități agricole “ ,iar acolo unde sunt “.............” sa scriu ca mă duc la animale și sa cultiv legume ?? Se încadrează la “activități agricole” ?? As mai avea o nelămurire in afara de asta ,pot bifa doua urgente pe aceeași foaie ?? Mulțumesc mult pentru ajutor !!
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
Adii123, utilizator

Alte discuții în legătură

Deplasare marianalin marianalin În conformitate cu legile date în ceea ce privește deplasarea: - pot să merg în altă localitate aflată la aproximativ 20 km pentru a îngriji și a ... (vezi toată discuția)
Locuita diferita de domicilui Alex.duu Alex.duu Buna ziua, Eu locuiesc impreuna cu sotia la socrii intr-o alta localitate fata de cea de domiciliu din buletin. Daca vreu sa ma deplasez de unde locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Deplasare - activitati agricole. Kyrcea Kyrcea Buna ziua. Parintii mei au venit in vizita in Bucuresti de o saptamana jumatate si vor sa se intoarca la tara unde au casa si teren agricol. Pot pleca inapoi ... (vezi toată discuția)