avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard facut pe proprietatea vecinului din greseala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard facut pe proprietatea vecinului din greseala?

Buna ziua, am facut un gard dupa ce terenul a fost parcelat, .erau semne pe parcela mea, dar ca sa fiu sigur am mai facut o masurare cadastrala care a confirmat ca semnele sunt ok. Bun am facut gardul, anu asta dupa 8 ani ,vine vecinul si zice ca e gresit gardul si imi arata o masurare cadastrala care zice ca am facut fardul pe terenul lui si ca am depasit cu 0.45 m hotarul.. ma intreb cum e posibil sa gresesc cu 45 cm. Ce pot face ca zice ca merge la judecata. Nu as vrea sa stric gardul ca ma costa scump, dar nici nu ma pot intelege cu vecinul.. sa fac inca o masuratoare. ? pot fi gresite masuratorile cu GPS, poate fi o greseala in acte? fals in acte?
Cel mai recent răspuns: marian_81 , utilizator 20:13, 29 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate face o expertiza topo extrajudiciara, insa nu va ajuta daca vecinul nu agreeaza aceasta solutie.
Va ajuta insa pentru convingerea dvs asupra situatiei.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2020
Cristian Costin Miloș, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a se sustrage cu adevărat faptelor un adevăr ferm? recomand o acțiune în grănițuire, proces în cadrul căruia se va administra inclusiv proba cu expertiza cadastrală.
O expertiza extrajudiciară ați menționat că ați făcut deja!
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
am facut o masuratoare înainte sa fac gardul, nu stiu daca se poate numi expertiza.. in ce consta aceasta expertiza extrajudiciara.
?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Expertiza extrajudiciara (care nu se efectueaza in cadrul unei proceduri judiciare/proces) este o lucrare efectuata de un expert judiciar (in cazul dvs masuratori) care se incheie cu o documentaie respectiv un ‘’raport’’ - document oficial si util, ce serveste in multe cazuri la stingerea unor conflicte fara a se ajugne in instanta.
In mod frecvent obiectul expertizelor topografice este constituit de granituirea respectiv stabilirea limitei de proprietate intre imobile invecinate.
Sigur ca in situatia in care vecinul dvs nu este de acord cu rezultatul expertizei, problema dvs poate fi transata numai in instanta de judecata.
Am inteles insa ca nu doriti sa ajungeti la judecata, situatie in care expertiza mentionata mai sus poate fi utila.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2020
Cristian Costin Miloș, Avocat
multumesc de raspuns, unde găsesc un expert, orice firma topo o poate face?

Alte discuții în legătură

Se poate numi hartuire? DORUSTA DORUSTA Un vecin mi-a deschis primul dosar civil ca i-am adus la cunostinta ca intre gardul lui de peste 50 de ani si tarusii mei batuti de topograf, exista o fasie de ... (vezi toată discuția)
Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala gresita? ce e de facut? mariob mariob In anul 2007 am cumparat 1000 mp teren impreuna cu socrii mei, terenul fiind ingradit cu un gard de plasa pe o bordura de beton ( si din aceasta cauza nu am ... (vezi toată discuția)