avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire plata cheltuieli de intretinere la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire plata cheltuieli de intretinere la bloc

Buna ziua. Intrebarea mea este in legatura cu situatia de urgenta actuala. Parintii mei sunt cu mine in Germania, si practic in apartamentul din Romania nu locuieste nimeni de la jumatatea lunii martie si se pare ca vor mai sta cu mine inca 2 sau 3 luni. Am intrebat administratoarea daca pot fi scutiti de la plata intretinerii. Mi-a spus ca nu. Practic va fi trecut cu o persoana pentru plata cheltuielilor comune, dar nu va plati costul apei.

Este vreo baza legala in luarea acestei decizii sau depinde doar de comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari? Se poate in baza unei cereri face aceasta scutire de plata? La o cautare pe internet am gasit un raspuns ca in acest caz ar trebui sa fie trecut cu 0 persoane, dar nu am gasit o baza legala. Am gasit doar legislatia care sta la baza Asociatiei de Proprietari HOTARARE Nr. 1588 din 19 decembrie 2007, dar nu este specificat acest lucru.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 16:36, 1 Septembrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in locuinta respectiva nu locuieste nicio persoana, obligatia proprietarului este sa intocmeasca o cerere / notificare simpla prin care asociatia de proprietari este anuntata ca in perioada... , la adresa... nu locuieste nicio persoana (explicati motivele).
Baza legala este acum : LEGE nr. 196 din 20 iulie 2018
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea
condominiilor
...................................................................
Secţiunea a 3-a
Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane care locuiesc sau desfăşoară
activităţi în proprietăţi individuale
Articolul 82, alin. 1-5.
Iata ce zice, alin. 5
(5) Dacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte în acest sens, comitetul executiv stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, şi stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.
Asadar, daca puteti faceti solicitarea prin internet sau rugati o ruda sa faca acest lucru.
La noi este obiceiul ca atunci cand se fac astfel de solicitari, cand in locuinta nu mai stau persoane, sa informam as. prop. indexul apometrului.
Stima, A. Grecu
La zero persoane se plătește lunar doar cota parte indiviză, care reprezintă cheltuielile comune.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
CORECT - Dapix.
Practic, am uitat sa mentionez acest lucru, dar cred ca macar parintii lui Bogdan, sa cunoasca acest lucru.
In fine, sper ca raspunsul meu sa-i ajute... Nu inteleg pe unii de la asociatii care nu procedeaza corect / legal. La ce bun? Pe cine ajuta?
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
Adam Grecu, utilizator
Parintii ar trebui sa depuna cerere scrisa ca sa fie scosi de la plata intretinerii.
Dacă nu fac asa se pot trezi ca nu sunt scosi de la plata întreținerii.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In situatia in care proprietatea nu este locuita ,proprietarul are dreptul sa instiinteze oficial asociatia de proprietari
Pentru perioada cat locatarul nu domiciliaza in condominiu,urmeaza sa fie impuse la cotele lunare de intretinere cote parti comune -daca apartamentul detine aparate de contorizat individual
Daca nu kocuieste nimeni in apartament si este depusa cerere de scoatere numar persoane din evidenta de calcul intretinere este abuz a se impune calcul pentru 1 persoana

Alte discuții în legătură

Numar persoane declarate la intretinere gabivoch gabivoch Buna seara. Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme. Sunt presedinte al unei Asociatii de Proprietari si avem probleme cu mai multi locatari ... (vezi toată discuția)
Cat ar trebui sa platesc la asociatia de proprietari daca eu nu sunt in tara Gabrielle0163 Gabrielle0163 Ma numesc Gabriela C.cu domiciliul in Braila si sunt plecata din tara de 3 ani de zile, timp in care am fost data la scadere cu plata la asociatia blocului. ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)