avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum anulez un contract de intretinere si vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum anulez un contract de intretinere si vanzare

In ziua in care am inmormantat pe tata de 91 ani , chiar la cavou , cei care au avut grija de el mi-au aruncat in fata un contract de intretinere si vanzare in care 3/4 le reveneau pentru ca il intretineau si 1/4 prin vanzare. Actul e intocmit in mai 2019 iar tata a murit in 22 aprilie 2020. Actul pe care l-am primit are lipsa pag 2 si 3 dar am inteles ca este casa lor datorita acelui act. Nu am stiut nimic de existenta lui.
Tata a avut certificat de handicap , avand probleme in urma unui accident in 1975 la cap. am gasit o legitimatie pe numele lui de la Asociatia handicapatilor neuropsihici cu poza lui, nume, adresa, nr si stampile din 1992, 1993 ,1994 . Alte acte nu am deoarece ei ne-au incuiat casa si nu am avut voie sa intram , eu, fata mea si ginerele care locuim in Bucuresti .
Casa se afla in Drobeta Turnu Severin. Mergeam in fiecare vara acolo dar in vara trecuta a spus sa nu venim , ceea ce ni s-a parut ciudat. Eu si fata mea am tinut in permanenta legaura cu el dar in ultimul timp nu mai reuseam sa vorbim deoarece ei pazeau telefonul si cand suna ridicau receptorul si tot asa pana renuntam.Am crezut initial ca este o problema tehnica la telefon. La telefon mi-a spus ca a trecut casa pe numele meu desi eu nu am fost acolo sa semnez ceva . Ca sa nu il supar nu am pus intrebari si stiam ca la varsta lui nu mai poate instraina in vreun fel casa. Cei care au avut grija de el isi doreau de mult casa , exprimand dorinta de a o cumpara dupa moartea lui.In vara lui 2018, mi-a spus ca are 3 miliarde la banca dar eu i-am spus ca tata a zis sa nu o dau cu mai putin de 6,5 miliarde.El a spus ca nu mai au oamenii bani in ziua de azi. Poate ca de atunci s-au gandit la un alt mijloc de a deveni proprietarii ei.
Tata ii platea8 apoi 9 milioane pe luna pentru ca ii aduceau o ciorba si o mancare iar restul era pe banii lui, paine, legume, fructe etc.Acesti oameni erau ceva rude indepartate cu noi si cu multi ani in urma cand au venit la oras au stat la noi intr-un corp de casa foarmat din doua camere impreuna cu cele doua fetite, fara a le cere vreun ban. S-au mutat de la noi in momentul in care au obtinut o locuinta .
Pentru inmormantare tata le-a dat 100 milioane ca sa aibe grija de ce trebuie pana ajungem noi de la Bucuresti, Acum imi cerea si banii de ajutor de deces .Intelegerea cu tata era sa ii puna fanfara si pomeni dupa daina dar fiind pandemie nu au facut nimic absolut. Chitantele cu care au cumparat sicriu si ce a mai trebuit sunt pe numele lui. Nu avem acces in casa si nici la acte.
Am vorbit cu un avocat dar sa vedem ce avem de facut. S-a intrunit o comisie cu medic de la INML , med de familie si o reprezentanta de la Autoritatea Tutelara care au stabilit ca e in deplinatatea facultatilor mintala la 90 ani desi el avea certificat de handicap plus de nevazator plus ca nu auzea si abia mai mergea.Clar au fost mituiti. Cum ma puteti sfatui de unde incep si cum demontez aceste minciuni.
Tot ei imi spuneau ca ii dadeau sa bea desi el nu avea voie la medicamntele pe care le lua. Asta mi-a spus la capela. Presupun ca i-au grabit moartea, Toate actele pe care le-am incheiat in ultimii ani erau la acelasi cabinet notarial cu cel care a facut actul de instrainare al casei, deci dna notar a stiut bine ca are mostenitori in viata .
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
silviana13, utilizator
Cel mai recent răspuns: silviana13 , utilizator 22:44, 30 Octombrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie dovedit ca nu si-au indeplinit obligatiile contractuale.
Este posibil sa nu reusiti.
Mergeti la avocat ca sa discutati o ora sau doua daca chiar ati avea ce discuta.
Daca nu aveti ce discuta mai bine renuntati.

Eu personal in astfel de cazuri chem clientul la consultatie care sa fie platita.
Alti avocati va cheama sa deschideti direct procesul si vedeti voi ce va iesi.
Recomandarea mea este sa mergeti pe varianta cum procedez eu intrucat sunt multe aspecte de discutat si dureaza mult timp consultatia daca exista sanse.
Asta nu inseamna sa veniti la mine ci sa mergeti pe recomandarea mea in abordarea problemei pentru ca asa se procedeaza in mod profesionist si doar asa se estimeaza clar sansele de castigare a procesului.
Este bine sa stiti ca porniti cu sansa a doua la proces asa cum se intampla mereu in astfel de cazuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Șansele dvs par mici din moment ce contractul de intetinere a fost încheiat obtinandu-se în prealabil un certificat medico-legal ,fiind asistat la notariat de un reprezentant al direcției de asistență din cadrul primăriei etc.Nu este de mirare ca un om la o varsta venerabila avea nevoie de ajutor pt întreținere,procurare de medicamente,alimente ,companie iar dvs va aflati la sute de km il vizitati odată pe an și probabil vorbeați rar la telefon.Mergeti la un avocat pt a analiza problema dvs dar nu va așteptați la minuni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

silviana13 a scris:

deci dna notar a stiut bine ca are mostenitori in viata .


Un aspect foarte important este că, omul cât este viu nu are moștenitori. Neavând obligația legală de a lăsa ceva moștenire după moarte, legea îi permite cât este în viață să dispună de bunurile sale așa cum dorește.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, sub acest aspect se afla intr-un punct mort sub aspect juridic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
pot sa stiu de ce? adica nu pot anula acest contract? certificatul de handicap - la cap si de nevazator nu anuleaza ce act au dat valabil pentru 24 ore ca e in deplinatatea faultatilor mintale?

Alte discuții în legătură

Cum achit onorariul de succes catre un avocat care a rezolvat ... silviana13 silviana13 Cum achit onorariul de succes catre un avocat care a rezolvat doar o parte din cele doua cauze pe care le-am cerut: anulare contract intretinere si anulare ... (vezi toată discuția)
Contract mixt de intretinere si vanzare. ca unic mostenitor al tatalui meu , care a facut contract de ... silviana13 silviana13 Ca unic mostenitor al tatalui meu , care a facut contract de intretinere si vanzare unei familii , 3/4 pentru intretinere si 1/4 prin vanzare , am obtinut ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract de intretinere . silviana13 silviana13 Rezolutiune contract de intretinere Tatal meu a transmis dreptul de proprietate astfel ca 3/4 din casa si terenul a trecut in proprietatea lui unei familii ... (vezi toată discuția)