avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului

Am fost oprit si testat de un echipaj de poliție,eu fiind sub influența alcoolului, în urma prelavarii testelor de sânge rezultatul obținut a fost 1.2 in sânge 0.58 in aerul expirat. Tin sa precizez ca nu am antecedente in cazierul rutiere au judiciar .. caut un raspuns cu privire la sentința pe care as putea-o primi . Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Brohanschi , utilizator 12:59, 11 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă mergeți pe procedura recunoașterii vinovâției, pedeapsa va fi de cel mult închisoare cu suspendare, dar vi se poate aplica și pedeapsa cu amendă penală.
Doar o proba de sange?
Au fost 2 probe de sânge, 1,25 a doua

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Doar o proba de sange?

Puteti detalia va rog ! Multumesc

Adrian ALBU a scris:

Dacă mergeți pe procedura recunoașterii vinovâției, pedeapsa va fi de cel mult închisoare cu suspendare, dar vi se poate aplica și pedeapsa cu amendă penală.

Adică, în fața organelor de urmărire penală trebuie să recunoașteți fapta și să manifestați regret.
De asemenea, când ajunge cauza în stare de judecată, până la începerea cercetării judecătorești, trebuie să declarați, personal sau prin înscris autentic, că recunoașteți săvârșirea faptelor reținute în actul de sesizare a instanței și solicitați ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală doar atunci când dvs, în calitate de inculpat, declarați că recunoașteți în totalitate faptele reținute în actul de sesizare a instanței și nu solicitați administrarea de probe.
Procedura judecății în cazul recunoașterii vinovăției se desfășoară conform art. 375 și următoarele din codul de procedură penală.

Alte discuții în legătură

Art. 320 indice 1 georgeaboaice georgeaboaice Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Reducere de pedeapsa pt. recunoastere saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Primeste reducere de pedeapsa daca cineva recunoaste doar partial fapta? Ex: Cineva acuzat ca a furat 100 baxuri de ciocolata... recunoaste ca a furat ... (vezi toată discuția)
cum se desfasoara procesul in cazul recunoasterii vinovatiei -art. 320 ind.1 c.proc.pen. ? leona777 leona777 In cazul in care merg pe recunoasterea vinovatiei, art. 320,1, Cpp, cum se va desfasura in continuare procesul meu penal ? (vezi toată discuția)