avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nulitate relativa sau absoluta???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nulitate relativa sau absoluta???

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti daca se poate:
imtr-un dosar aflat deja la curtea de apel sectia penala sa invocat de catre avocatul inculpatilor faptul ca anumite parti vatamate au fost fost citate viciat si in procesul de pe fond la tribunal cat si la primele termene la curte! Sa invocat acest motiv deoarece partile vatamate au fost citate la ultima adresa din Rominia desi ele au arata in declaratia olograma ca au domiciliu stabil in strainatate. Ce este de fapt nulitate relativa sau nulitate absoluta???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:09, 16 Decembrie 2009
Nulitate absoluta.
Multumesc!
Se poare cere casare hotaririi tribunalului cu trimitere spre rejudecare? Ca instanta de la cutrea de apel a apreciat verbal ca motivul invocat este o nulitate relativa...
Daca se incalca dreptul la aparare este nulitate absoluta.
Daca a fost citat nelegal dar s-a prezentat la un anumit moment discutiile pot fi altele.
Daca nu a fost afectat in privinta drepturilor sale garantate din punct de vedere procedural se poate considera ca ar fi vorba de nulitate relativa.

avocat Claudiu Lascoschi
Consider ca este nulitate relativa si motiv de casare prevazut de art.385 indice 9 punctul 21
Daca se incalca dreptul la aparare considerati gresit.
Nici Curtea de Apel nu poate considera asa.
Probabil ca nu s-a incalcat dreptul la aparare si s-au aparat necorespunzator doar...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Caz de nulitate? cezar99 cezar99 este legal ca la un proces penal inculpatul sa aiba pe langa avocat din oficiu si avocat ales?as dori cateva detalii de la un cunoscator (vezi toată discuția)
Parte civila neprezentata la proces.ce se intampla? cipdy cipdy SUNT PARTE CIVILA(NU SUNT SI PARTE VATAMATA CI DOAR CIVILA) INTR-UN PROCES PENAL DE FURT CALIFICAT.NU AM POSIBILITATEA SA MA PREZINT IN INSTANTA.MI SE INTAMPLA ... (vezi toată discuția)
Rejudecare propunere de arestare preventiva ayahuasca ayahuasca credeti ca este posibil ca o instanta de recurs, care solutioneaza recursul inculpatului impotriva incheierii instantei de fond prin care s-a dispus arestarea ... (vezi toată discuția)