avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Unde pot contesta amnezi primite in Austria pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Unde pot contesta amnezi primite in Austria pentru Rovigneta?

Buna ziua. Am vandut si eu in urma cu aproximativ 2 ani unei persoane o masina.De vreo luna de zile imi vin amenzi aproape in fiecare zi pentru rovigneta. Cei din austria in plicul cu procesul verbal mi au pus la dispozitie si o declaratie in caz ca nu am condus eu dar eu fiind propietarul masinii ( sau cel putin asta am inteles eu ).Ce anume trebuie sa fac ... in afara sa platesc amnezile , pt ca asta nu vreau deoarece nu am incalcat eu legea si nici nu mai detin masina de aproape 2 ani .Am sunat la Drpciv si la Taxe si impozite si mi au dat acelasi raspuns halucinant...ca trebuie sa platesc eu amenzile pt ca eu apar ca ultimul propietar al masinii . Ceea ce este absolut aberant .Eu am fost de buna credinta si am inscris masina cand am cumparat o.... iar dupa ce o vand tot eu sunt buna de plata pt greselile altora care pe deasupra incalca legea ca nu au reinscris masina. Mentionez ca am contractul de vanzare cumparare si copia de buletin a persoanei caruia i am vandut (asta daca nu a revandut o ) . Va rog din suflet sa ma indrumati . Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
Florentina.Raluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florentina.Raluca , utilizator 23:01, 26 Mai 2020
Buna ziua,
A fost greseala dvs. ca nu ati radiat masina din circulatie si de pe numele dvs. imediat dupa vanzare.
Politia romana nu va poate ajuta, discutati cu autoritatile de acolo si vedeti ce se poate face.
Le explicati situatia si poate puteti declara masina furata/sustrasa pentru a fi oprita in trafic cand o intalnesc si lamuri situatia.
Eu nu zic ca eu nu am gresit . Habar nu am avut ca asa se face , ca daca stiam va dati seama ca faceam si lucrul acesta. Dar trebuie sa fie ceva ...ca acum sincer daca persoana in cauza foloseste masina pt furt sau face vreun accident doamne fereste ...tot eu platesc ?
Dvs. sunteti proprietara In fata autoritatilor, asa ca...dvs. o sa "platiti".
Luati legatura cu autoritatile de acolo si vedeti ce se poate face.
Eu zic ca puteti scrie pe acea declaratie numele persoanei la care ati vandut auto si atasa o copie a contractului de c-v, dar nu stiu cat o sa va ajute.
Sau incercati in tara, tot in baza acelui contract, sa radiati masina de pe numele dvs.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
Completați declarația din plic cu numele celui căruia i-ați vândut mașina, atasati copii după actele care le aveți. În România există oricum o decizie a ICCJ care va exonerează de a plăti astfel de amenzi, numai că trebuie contestate în instanță. Dar pentru Austria dați exact datele cerute.
Nu va luați după ce spun cei de la Taxe și Impozite, în fata legii românești s-a decis deja cine e vinovat, conform codului rutier obligația de a o înscrie (cu radiere de pe vechiul) revine doar noului proprietar.
Decizia ICCJ :
[ link extern ]
"în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator și de subiect activ al contravenției constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;
- dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun."
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
latka, moderator
OUG 195/2002 Art. 11
(4) În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor simultan cu menționarea încetării calității de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operațiuni, noul proprietar este obligat să solicite autorității competente de înmatriculare transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism avand hotarare judecatoreasca Mihaela Hurdubae Mihaela Hurdubae Am vandut un autoturism iar cumparatorul nu a inmatriculat-o pe numele sau. Acum am o hotarare judecatoreasca in care cumparatorul este obligat sa isi ... (vezi toată discuția)
Vandut masina cu acte cum pot so radiez Dinuneculai Dinuneculai Buna ziua am vandut o masina cu tot cu acte .am pierdut copia de buletin a persoanei. Cum pot sa gasesc masina so radiez sau sa o denunt la furt .va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism Popesku Popesku Buna ziua, anul trecut am vandut auto personal, am facut contract de vanzare cumparare, i-am dat talunul si cartea , apoi am trimis fiscalul la o adresa ... (vezi toată discuția)