avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Falsa acuzatie de viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Falsa acuzatie de viol

Buna ziua, Am nevoie de un sfat( sau mai multe).Fiul meu a fsot acuzat de viol in 2006 in Irlanda( unde locuim din 1997,familia fiind compusa din parinti si 3 copii),si totul se bazeaza pe declaratia persoanei irlandeze fara nici un alt suport. In urma expertizei legale nu sa gasit absolut nimic,pt ca int-adevar nu a existat nici un viol, ci doar o persoana( partea acuzarii) care avea o alcoolemie de 192% careia i sau furat bani din geanta si un telefon si a gasit aceasta cale de razbunare. Procesul a fost in noiembrie si fiul meu a fost gasit vinovat, si noua nu ne venea sa credem, dar din pacate ,asta sa intimplat. Avocatul nostru( din oficiu ) ne-a spus sa ne asteptal a10/12 ......este strigator la cer ceea ce ni se intimpla..suntem in pragul disperariii,am fost la mai multi avocati in Dublin si le-am explicat ce sa intimplat, si toti erau destul de uimiti de caz, de faptul ca fara nici o evidenta/dovada fiul meu este/a fost gasit vinovat...si nici unul nu ne dau sanse de cistig reale..toti spun" aaa, dar e foarte greu acuma, pt ca procesul a fost incheiat, juratii l-au gasit vinovat,si apelul pe care vreti sa il faceti va fi foarte dificil, si poate dura pina la 4 ani....nu stiu incotro sa ma duc ,pe cine sa mai intreb...pare ca totul se va sfirsi asa..si cineva nevinovat va fi inchis , ca urmare a unei erori judiciare...Va rog, daca cineva a trecut prin asa ceva..orice sfat e ....mai mult decit binevenit...nu mai stiu ce sa fac.....Va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Holbanel , utilizator 16:26, 2 Februarie 2010
E savarsita infractiunea infractiunea de denuntare calomnioasa, in caz ca plangerea sau denuntul contin informatii neveridice.
Angajati unu avocat bun, chiar daca va va costa , greaseala a fost sa lasati pe mana unui avocat din oficiu apararea fiului dvs. Este evident ca erau necesare probe, expertize, pentru a se constata faptul ca ca fata a fost vilata si deasemenea pentru a a fi atestata identitastea faptuitorului. Daca asa ati fost sfatuita si va doriti sa uzati de calea de atac, nu aveti decat sa va luptati , oricat de mult ar dura, fiindca fiul dvs. risca sa-si petreaca tineretea intr-un penitenciar. Asa , poate are o sansa.
Buna ziua, nu am cuvinte sa va multumesc pentru raspuns. Deci: in legatura sau denuntul care contin informatii neveridice: pot eu ( sau el ?) sa facem o plingere ( separata )de procesul prin care am trecut?) ca fiind victimele unei informatii/acuzatii care nu a avut suport ( dovezi)? Pt asta ar trebui sa cautam un avocat platit sau sa folosim acelasi avocat ( din oficiu) ?
In legatura cu raspunsul Consilierului juridic Leggaly, asta incercam acum, sa cautam un avocat platit, la cei citiva la care am fost, ni sa spus ca apelul( care va fi facut dupa 29.01.2010 cind sentinta va fi data,paote dura pina la 4 ani ( timpin care el va fi inchis) si poate costa pina la 200.000 de euro.....in coinuare, merg la intilniri cu diferiti avocati de aici din Dublin, cum spuneam si mai devreme, toti sunt uimiti de faptul ca a fost gasit vinovat fara dovezi, doar pe baza declaratie partii acuzatoare, dar cind le spun ca vreu sa fac apel, si ca vreau sa se faca dreptate toti incep sa imi explica ca procedurile sunt foarte complicate, costisitoare si ca nu o sa fac cine stie ce....Faptul ca sunt romaini nu ne ajuta foarte mult, mai ales in Irlanda , tara in care femeile au intiietate si dreptate "no matter what"...Noi suntem aici din 1997 si copii nostri din 1998, au fost scolarizati aici, noi lucram legal din 2000...dar s-ar parea ca toate astea nu conteaza in momentul in care asa ceva se intimpla...nici unul din noi nu a avut vreodata probleme de nici un fel cu justitia de aici..niciodata....Va rog, orice sfat e mai mult decit binevenit...Multumesc anticipat...daca e nevoie de detaliii, as putea sa le furnizez intr-un email..Si inca un lucru, niciodata de la inceput pina la sfirsitul procesului ,numele partii acuzatoare nu a fost mentionat. Daca eu vreau sa fac publica povestea noastra( aici in Irlanda) si sa dau detalii si nume( inclusiv al celei care la acuzat pe fiul meu de viol) si sa contactez media, sa deschid citeva bloguri pe facebook, twwiter samd si vreau sa folosesc numele ei, pot?
Am uitat sa mentionez ca presupusul viol s-a intimplat in Noiembrie 2006 si sa judecat in Noiembrie 2009( in rastimpul a trei ani fiul meu a fost liber,).
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
Nicoleta Holbanel, utilizator
Nu v-as sfatui sa-i dati numele in media.
Ati luat legatura cu Ambasada Romaniei din Irlanda?
Incercati sa gasiti sprijin si aici:
[ link extern ]
Nu am luat legatura cu Ambasada..ne este foarte rusine de faptul ca suntem pusi in asemenea situatie...deci ma sfatuiti sa nu ii folosesc numele. Mi se pare o mare nedreptate, atit timp cit numele fiului meu( si implicit numele de familie) a fost pus in o asa lumina...cum ne putem reabilita? lucram doar cu Irlandezi..pozitia in care am fost pusi de aceasta impostoare.....e de necrezut...

Alte discuții în legătură

Posibil sau nu? Nicoleta Holbanel Nicoleta Holbanel Buna ziua, o intrebare: In cazul in care o persoana a fost acuzata,judecata si gasita vinovata de viol si sechestrare de persoana,si eu ca ruda de gradul 1 POT ... (vezi toată discuția)
Caut reprzentant legal Nicoleta Holbanel Nicoleta Holbanel buna seara,cautam reprezentant legal sa ne reprezinte intr-un proces in irlanda.E vorba de o falsa acuzare de viol, sechestrare. Acest caz a fost judecat in ... (vezi toată discuția)
Condamnat pt. viol la 5 ani si 10 luni, pe baza unor minciuni vasile14 vasile14 Am un baiat de 19 ani care pe 6-XI-2014, a fost condamnat pentru viol in grup la 5 ani si 10 luni, de Judecatoria Roman. Impotriva sentintei s-a facut Apel. Pe ... (vezi toată discuția)