avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Si-a recuperat cineva permisul retinut pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Si-a recuperat cineva permisul retinut pentru substante interzise?

Buna ziua!
Anul trecut pe 13.07.2019 am fost oprit la un control de rutina, si pe langa asta mi-a fost facut si un drugtest unde am iesit pozitiv la thc. Am fost dus pentru recoltare de probe biologice pentru care am asteptat 3 luni dupa rezultat. In fine, dosarul a stat o vreme la parchet dupa care a fost trimis la judecatorie. In momentul de fata astept sa-mi fie fixat termenul de judecata. Dintr-o scrisoare primita anterior de la judecatorie stiu ca voi fi judecat pentru art.336 al.2 .
Intrebarea mea este daca am cumva sansa sa primesc amanarea aplicarii pedepsei, tinand cont ca nu am antecedente iar pe langa analizele unde se vede ca a fost depistat in organism THC am si fisa examenulul clinic efectuat de medic unde scrie clar ca "in urma examinarii medicale solicitata de politia rutiera NU S-AU CONSTATAT elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de alcool sau substante psihoactive.
A mai fost cineva intr-o situatie de genul si a reusit sa termine? Si cum?
Va multumesc in prealabil.
Bună ziua,

Da, eu consider ca aveți șanse ca instanta de dispună amanarea aplicării pedepsei. Pentru aceasta, astfel cu prevede art. 83 Cod penal, trebuie sa se îndeplinească următoarele condiții:

a) pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracțiuni, este amenda sau închisoarea de cel mult 2 ani;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii, cu excepția cazurilor prevăzute în art. 42 lit. a) și lit. b) sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;

c) infractorul și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității;

d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii, precum și de posibilitățile sale de îndreptare, instanța apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
In functie de circumstantele reale/personale si apararea exercitata, este posibil sa se dispuna o solutie care sa nu presupuna condamnarea dvs.
Ati solicitat expertiza in faza de up?
Ce presupune expertiza in faza de up ?
O expertiza care sa stabileasca daca erati sub influenta substantelor psihoactive si daca era alterata capacitatea de a conduce la momentul depistarii in trafic.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu, nu am solicitat. Am facut doar analizele toxicologice la INML

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta substantelor psihoactive. opinii, sfaturi, indrumari o.intrebare o.intrebare Buna ziua, In urma cu 2 luni am fost oprit de un echipaj (filtru) si am fost supus unui test de saliva cu aparatul DrugTest si cu alcooltest. Rezultatul ... (vezi toată discuția)
Suspendarea dreptului de circulatie VladGheorghe26 VladGheorghe26 Salut acum 2 luni am fost prins sub influenta substantelor psihoactive (THC) am fost testat cu test de saliva care a iesit pozitiv apoi am fost trimis la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie de unu la mie in aerul expirat krystian4u krystian4u am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de unu la mie in aerul expirat ce mi se poate acum cand mai primesc permisul inapoi:( (vezi toată discuția)