avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie mare ce ma asteapta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie mare ce ma asteapta?

Buna seara ! Am o intrebare relativ de situatia in care mi s-a dectetat in sange 2.14 alcoolemie (fara niciun incident,fara antecedente anterioare).Nu ma astept de clementa ,stiu ca am gresit(va rog sa va abtineti in a-mi da mesaje ce nenorocit esti,pe bune,in fapt am condus vreo 500 de m fara a fi oprit in trafic,sunt in culpa datorita recunoasterii faptului ca am consumat alcool,nu am produs vreun accident,singur in masina fiind!) Drept sa fiu ,daca in cel mai fericit caz nu obtin o pedeapsa cu amanarea aplicarii pedepsei,trebuie sa -mi iau fapta (pe care oricum o iau).Intrebarile mele la dumneavoastra sunt :
1.In caz ca imi iau pedeapsa cu amenda penala (cu executare) se mai pot dispune masuri complementare ? (sper sa nu) O platesc si sa ma lase in pace!E posibil ? Sau tot imi dau cu supraveghere ,sa fac si sa dreg ,sa mai fac munca patriotica ,sa ma duc la consilier sa-i zic etc?etc? (Sincer ,as putea s-o fac ,dar n-am niciun chef !)
2.In cat timp s-ar sterge eventuala amenda penala din cazier ,incepand cu momentul condamnarii si sub aspectul platii?
Va multumesc frumos pentru raspuns ,as aprecia un raspuns calificat sa nu-mi stricati postul !
Cu mare drag!
Cel mai recent răspuns: andrei7676 , utilizator 19:10, 17 Iunie 2020
Nu cred ca veti primi amenda penala.
Se va ajunge la o pedeasa cu condamnare cu suspendare sau cu executare in functie de apararile formulate in concret.
Doar daca ar aparea schimbari semnificative s-ar putea discuta de alte sanctiuni ceea ce nu pare sa se poata astazi.

Daca vreti sa incercati sa va aparati ar fi bine sa va grabiti sa va angajati avocat.
Daca nu va angajati avocat probabil ca nu veti mai conduce vreo 4-5 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In caz de amenda penala se poate dispune si o pedeapsa complementara.
Dupa 3 ani de la achitare, intervine reabilitarea de drept daca nu savarsiti alta infractiune.
Va multumesc frumos ,dar m-ati cam speriat ,pedeapsa cu executare ? nu a fost cu evenimente ,singur in masina , noaptea cand nu exista trafic ,am condus 500 de metri ,nu am fost oprit in trafic ci pe trotuar cand parcasem
Va multumesc frumos
Sunteti foarte sincer! Am citit mai multe postari de la Dvs. in care afirmati ca ati condus ba 300 ba 500 de metri. Banuiesc ca aveti handicap locomotor de nu puteti merge pe jos o statie de autobuz. Alcoolemia va iese ba 0,98 in aerul expirat, ba 2,14 in sange. Alcoolemia in aerul expirat este 1/2 din cea din sange. De fapt, pana la recoltarea probelor de sange alcoolemia mai scade pentru ca intre timp ficatul mai proceseaza ceva alcool. Deci, unde este adevarul afirmatiilor Dvs?

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturii alcoolice nemes nemes an noaptea de sanbata spre duminica antre orele 2-3am fost gasit langa masina nea de un echipaj de politie de la ordine publica,antrun parc din targu mures nu ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)