avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... redobandire permis suspendat alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

redobandire permis suspendat alcool

Buna seara!
Am urmatoarea situatie...permis suspendat 90 zile (pt alcool 0,13). Din ce am citit se poate sustine examenul de redobandire si reducerea suspendarii la 30 zile.
- examenul se poate sustine doar in primele 30 de zile sau pe toata perioada de 90 de zile?
- in cazul nepromovarii examenului ce se intampla? Se mai adauga 30 de zile? Il mai poate sustine?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 17:34, 22 Noiembrie 2020
Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susţine, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei, un test de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice
;

Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie sau nu se prezintă pentru susţinerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
Art 106 indice 1 OG 195/2002

De asemenea, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptelor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) - cazul dvs. (art. 104 alin 3)

Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susţine, la cerere, testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie prevăzut la art. până în a 45-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care poate solicita reducerea potrivit art. 104 alin. (3) - art 106 alin 1.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
Duca Oana, Avocat
Multumesc mult pentru raspuns!
Stiti cumva de cate ori se poate sustine acest examen?
Nelimitat. Pana e promovat.
Art.106.1
(4) În cazul formulării, potrivit art. 104 alin. (3) sau (5), a cererii de reducere a perioadei de suspendare stabilite în una dintre situațiile prevăzute la alin. (1) sau (2), testul de verificare se susține până în a 30-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Daca nu luati testul, primiti un supliment de 30 de zile si mai puteti sustine testul inca 15 zile, pina-n a 45 -a zi.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
latka, moderator
Bună seara! Unde se poate face cererea de restituire la 30 zile? Sunt într-o situație similara. Permis suspendat 90 zile. Alcoolemie 0,13. Mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, în urma unei tamponari sa soldat cu reținerea parisului ... Constanta27 Constanta27 Buna ziua, în urma unei tamponari sa soldat cu reținerea parisului pt 90 de zile . În momentul respectiv unul dintre polițiști ne-a spus că dacă se da ... (vezi toată discuția)