avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vecini rromi se bat/cearta/distreaza non stop noaptea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vecini rromi se bat/cearta/distreaza non stop noaptea + cainele lor latra non stop

Va rog sa ma ajutati. Efectiv nu stiu ce sa mai fac!
O familie de rromi s-a mutat de mai bine de 3 ani sub apartamentul meu, intr-un bloc nou.
De cand au venit, certurile, bataile sau petrecerile sunt la ordinea zilei.... pardon, la ordinea NOPTII.

NU au un job normal cu program normal, sunt lautari. Adica sunt 90% acasa certandu-se si 10% pleaca la cantari si vin inapoi in mijlocul noptii 3-4-5 dimineata, din nou, scandal la ordinea zilei.

Vibreaza peretii de galagie! Am chemat politia in mod repetat. Fumeaza si au geamurile deschise si De multe ori o vad venind (lumini ale politiei in mijlocul noptii cu geam la strada principala) si brusc fac liniste si se prefac ca nu s-a intamplat nimic.
O data le-au zis politiei ca ei nici nu sunt acasa si ca noi (vecinii de deasupra) suntem nebuni si agresivi verbal (complet minciuni nici nu am vorbit/interactionat vreodata.

Ideea e ca nimic nu s-a schimbat. MAI RAU - si-au luat un caine mic, ceva chiwawa care latra absolut NON STOP si mai ales noaptea, cand ei urla si se cearta !!!!!!!!

Am ajuns la capatul puterilor. Politia mi-a zis ca daca nu ii prinde cu muzica tare sau ceva, nu le pot face nimic. Am incercat sa ii rog sa vina ‘pe ascuns’ dar tot fara efect. Le dadeau avertisment si plecau. Uneori si politiei ii era frica sa intervina cand auzeau sa sunt rromi. Ziceau ‘nu avem ce sa facem, la constatare nu e zgomot’ si plecau.

Am inregistrat urletele lor cu telefonul dar politia mi-a zis ca nu se considera probe inregistrarile astea si ca ‘sa fac o cerere la primarie si cam atat. Adica abureala. Nu se va face nimic!!

Am discutat cu vecinii ceilalti. Aparent ii aude tot palierul de la etajul lor. Mai ales cand se bat in scara blocului. Dar nimeni nu ia masuri pentru ca LE E FRICA !!
Acesti rromi ameninta in stanga si in dreapta ca ‘stiu ei persoane sa ne faca bine’. Toate celelalte apartamente nu sunt invecinate in zona de dormit cu acesti rromi iar certurile lor nu se aud fix in dormitoarele altor vecini. Doar fix in al meu, ca avem aceeasi structura la apartament, eu stand la etaj superior.


Vecinul ce locuia fix sub ei si care ar fi putut reclama si el a murit de peste 2 ani si apartamentul e gol acum, familia nu a revandut si nu inchiriaza - sunt plecati din tara sau nu am idee - . Iar ceilalti sunt speriati sa ia masuri concrete.

M-am imbolnavit in acesti ani. Va rog ajutati-ma. Niciun dop de ureche din lume nu acopera acele sunete si vibratii. Ma trezeam si cu sange in ureche uneori.
Ce pot face legal?? Fac orice!

Nu ma pot muta, am credit la ap asta o groaza. E practic prima mea casa... poftim noroc cu hal de specimene nenorocite!!! Vreau doar liniste macar de la 12 noaptea pana la ora 6!! Macar atat!!

Ajutor!
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
Lastresort, utilizator
Chemata politia in mod repetat. Asociatia de proprietari discutata problema. Incalcarea repetata a drepturilor la viata privata/tihnita, incalcarea regulamentului de bloc, pana la evacuare. Prin instanta, evident. Nu va lasati si nu cedati! Aruncati, nu-i schimbati!
Credeti-ma, chem politia de 3 ani incoace. Nu se face nimic!! Uneori cand ajungeau politistii si rromii faceau liniste, mi se zicea mie ca daca voi chema abuziv politia voi primi amenda!

Pot face plangere penala? Mi se pot recomanda aparate de inregistrat performante sau pot solicita inchirierea echipamentelor de inregistrare de la politie in vederea dovedirii acuzatiilor??

Cat despre caine, ei zic ca ‘e caine si nu au ce sa-i faca’.
E un amarat de caine la care ei urla non stop, nu il scot afara ca e f mic si cand face prostii incep sa tipe la el de parca intelege cainele. Asta toate la 3 dimineata!!!

Ii doare in fund de caine ca ei dorm toata ziua cand restul oamenilor normali sunt la munca si se trezesc la 5-6 seara si incepe galagia pana la 7 dimineata a doua zi. .

Este incredibil cata lipsa de bun simt exista!!!!! Vreau sa-i dau in judecata, vreau cai legale ‘puternice’ pentru ca la ‘vorba buna’ ii doare in fund.

Vreau doar un temei legal unde pot inregistra si sa se considere proba sau daca exista o alta varianta mai eficienta, va rog sa imi recomandati aici.

Va multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
Lastresort, utilizator
Vecini nu aveti? Asociatie de proprietari?
Dar am scris acest lucru in postul initial..
Stimata d-na, cunosc bine problema. Va fi de ales, dv, sau ei. Asa ca luati problema foarte in serios. Folositi toate parghiile legale posibile si nu cedati! Fara evacuare nu rezolvati.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Vecini recalcitranti AnaAnita AnaAnita Asociatia de proprietari se poate indrepta pe cai juridice impotriva unui vecin care ma deranjeaza prin zgomote la orice ora din zi si din noapte? Am chemat ... (vezi toată discuția)
Tablou electric din scara blocului leo57 leo57 Am o vecina care tot ma deranjeaza venind la usa zicand ca e deranjata de muzica mea, ba mai mult a chemat si politia odata si am primit avertisment.. precizez ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)