avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul proprietarului fondului asupra crengilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul proprietarului fondului asupra crengilor tăiate

conform Art. 613, alin.(3) din NCC:
Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparținând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum și dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.

Deci dacă vecina mea are arbori pe proprietatea sa, iar ramurile arborilor trec peste gardul de delimitare a proprietăților noastre, eu am dreptul să tai ramurile care se află trecut pe proprietatea mea, însă am o nedumerire:
- Ramurile ce le tai, am dreptul să le păstrez eu, sau ar trebui să îi returnez ramurile ce le-am tăiat? Din art. se precizează că fructele din pomul vecinei mele ce cad în mod natural pe terenul meu pot să le păstrez, dar cu ramurile ce nu cad în mod natural prin uscare, ci prin tăiere deoarece mă deranjează, pot să le păstrez eu sau să i le inapoiez vecinei mele?

Alte discuții în legătură

Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)
Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Divergențe cu vecinul din cauza pomilor fructiferi. nadiairina2000 nadiairina2000 Bună seara. Deranjez cu o intrebare ...vecinul meu a plantat la 40 cm de gardul meu pomi fructiferi. Am avut 2 discuții cu el si i-am atras atenția că ... (vezi toată discuția)