Buna ziua,
am urmatoarea problema:
-un vecin a cumparat un teren langa proprietatea mea.
- la intocmirea planului cadastral nu m-a contactat pe mine ci pe fiul meu pe care l-a rugat insistent sa semneze documentul in locul meu;
fiul meu a semnat pe planul cadastral fara a avea dreptul sau sa fie imputernicit;
- ulterior noul proprietar stiind ca semnatura nu este valabila a finalizat demersul in verderea obtinerii oficiale a planului cadastral autorizat al noi sale proprietati;
- in baza acestui act noul proprietar a daramat un gard al meu si a ocupat abuziv o portiune din terenul meu.
Cred ca din punct de vedere juridic noul vecin a instigat la fals si a facut uz de fals in acte publuice in scopul obtinerii unei consecinte juridice (ocuparea abuziva a unei portiuni din terenul meu). Am acte doveditoare pentru suprafata de deren ocupata abuziv.
Intrebare : daca am dreptate care sunt art din codul penal actualizat care incrimineaza faptele sale , respectiv 1.) instigare la fals si 2.) uz de fals in acte publice.
Multumesc pentru ajutorul gratuit acordat!
Obligatia de a face
dans74
buna ziua azi am primit de la judecatorie o citatie prin care vecinul unui teren intravilat ingradit pe care care l-am cumparat acum 5 ani ma someaza sa daram ... (vezi toată discuția)