avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua.imi puteti spune ce inseamna mai exact abuz ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua.imi puteti spune ce inseamna mai exact abuz de incredere? ...

Am avut o legatura cu un barbat casatorit .intre timp el sa despartit.am fost impreuna 6 ani dar el sa imbolnavit si eu nu am mai putut sa am grija de el din cauza serviciului.sotia lui sa intors acasa.in timpul relatiei cu el eu am primit citeva cadouri. Acum sotia lui ma acuza ca iam furat bunuri din casa si ca ma da in judecata. Sau ca vine la servici sa imi faca scandal.ca sa ma dea afara.ce pot face?multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
aura19731991, utilizator
Cel mai recent răspuns: aura19731991 , utilizator 15:38, 18 August 2020
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Penal
CAPITOLUL III
Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii
Art. 238
Abuzul de încredere
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Exemplu: [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aura19731991 a scris:

in timpul relatiei cu el eu am primit citeva cadouri. Acum sotia lui ma acuza ca iam furat bunuri din casa si ca ma da in judecata.

Dacă ați primit acele cadouri, deci nu vi le-ați făcut dvs. la despărțire luând din bunurile care erau în casă, sunt de părere că nu aveți de ce să vă temeți.

Oare de ce ați întrebat în titlu ce înseamnă abuzul de încredere? Vă acuză unul dintre soți de asta, sau de ce?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba de abuz de incredere. Sotul doamnei nu are niciun cuvant de zis ? Inteleg ca e bolnav, dar nu mai poate vorbi ?
Puteti sa ii ziceti doamnei sa va dea in judecata, dar sa nu vina la munca ca veti chema politia si veti cere daune in instanta.
Eu nu am luat nimic din casa.absolut nimic.doamma ma aciza de abuz de incredere de aceea am intrebat ce insemna. Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ati fi luatceva fara stirea cuiva, ala e furt. Oricum, nu aveti de ce va teme.

Alte discuții în legătură

Exista infractiunea de abuz de incredere ? marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a facut cadouri unei persoane mai multe bunuri. Dupa un timp de 2 luni a solicitat ca bunurile sa-i fie restituite, insa persoana ... (vezi toată discuția)
Plangere Vladuta82 Vladuta82 Buna seara. Cu un an in urma am vandut un teren si pentru faptul ca nu puteam sa incasez banii in cont (din diferite motive) am mandatat o cunostinta pentru ... (vezi toată discuția)
Infractiune abuz de incredere gerisimo gerisimo Am dat unei cunostinte suma de 1500 lei pentru a-mi cumpara doua telefoane mobile pe care nu mi le-a adus.......L-am sunat si nu mai raspunde la ... (vezi toată discuția)