avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tichete cadou
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tichete cadou

Tichetele cadou acordate angajatilor cu ocazia Craciunului sunt deductibile?
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 11:31, 22 Decembrie 2009
nu este impozabilă valoarea tichetelor cadou oferite copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cele oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, până la limita maximă de 150 de lei pentru fiecare persoană. Suma care depăşeşte această limită, precum şi valoarea tichetelor cadou acordate salariaţilor cu alte ocazii decât cele menţionate mai sus reprezintă avantaje şi se impozitează potrivit prevederilor art. 57 din Codul Fiscal.
Sumele care depasesc valoarea de 150 lei/persoana le puteti incadra la ch protocol sau la ch reclama,publicitate.Totul este sa analizati cum va incadrati la ch protocol si ch sociale.Pentru mai multe detalii este bine sa consultati si Codul Fiscal 2009. Chelt pt reclama si publicitate sunt deductibile nelimitat.
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
bogeanua, utilizator
Reclama , publicitate ...doar daca are contract .
Mostrele au ded. nelimit.
Daca eu imi fac singur reclama si publicitate, de ce imi trebuie contract?
Daca va faceti singur reclama si publicitate nu aveti nevoie de cotnract, dar probabil nici cheltuieli nu aveti.

Nu confundati cheltuielile cu reclama cu cele cu protocol. Sunt total diferite.

Ch. cu reclama sunt cele in care beneficitati de serviciile unei terte firme pentru promovarea dv. (totul pe baza de contract daca vrei sa le si deduceti fiscal).

Ch. cu protocolul sunt cheltuieli ocazionate de acordarea unor cadouri, tratatii si mese partenerilor de afaceri, efectuate in scopul afacerii. Poate aici va faceti si reclama dar tot in protocol intra. Inclusiv cheltuielile cu printarea cartilor de vizita sunt tot cheltuieli de protocol.

Alte discuții în legătură

Tichetele cadou IVAN ALINA IVAN ALINA in legatura cu tichetele cadou oferite salariatilor de Paste si anume: Noi avem in firma 17 copii minori ai salariatilor dar am vrea sa primeasca toti ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou book2 book2 Doresc sa distribui la salariatii firmei tichete cadou de sarbatori dar vreau sa utilizez varianta cheltuielile de reclama si publicitate, Pentru ... (vezi toată discuția)
Sindicat elenaoana elenaoana Pot fi date tichete cadou membrilor cotizanti ai unui sindicat, in conditiile in care Sindicatul nu este angajator, cum prevede Legea 193/2006? (vezi toată discuția)