avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator special si suspendare cim
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator special si suspendare cim

Buna ziua,
As dori și eu ajutor pe următoarea speta:

Sunt angajatul unei societăți intr-o funcție de conducere. Societatea în calitate de filiala are acționar o societate mai mare. De aceasta din urma, de societatea "mama" o sa fiu numit la societatea în care acum lucrez administrator special. Care este temeiul legal pe lege în baza caruia îmi voi suspenda CIM si dacă va trebui sa menționez la suspendare ca voi reveni dupa încetarea mandatului pe funcția ocupata în prezent.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 13 Octombrie 2020
Societatea este S.A.?
Da este S.A.
Pe durata detasarii, contractul individual de munca se suspenda in baza art. 52 alin. (1) lit. d) din Codul muncii.
Detasarea se inregistreaza in Revisal doar de catre angajatorul care dispune detasarea.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
Ana Stan, Consilier juridic
Mulțumesc
Detasarea nu are nicio legatura cu subiectul topicului ...

Art. 137 indice 1 alin. (3) din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, in redactarea primita prin Legea 441/2006 , dispune ca, pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. In cazul in care administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului.


Codul Muncii
Art. 50.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
....
i) in alte cazuri expres prevazute de lege.

Alte discuții în legătură

Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)
Salariu administrator cristinasergiu cristinasergiu Buna ziua,se poate va rog sa-mi spuneti si mie daca un administrator poate fi angajat si pe o functie de executie si daca poate ,el poate primi salariu? (vezi toată discuția)
Intrebare ni65 ni65 Suntem o SC de transport marfa cu 2 administratori, este obligatoriu sa incheiem contracte de munca in conditiile in care noi ocupam toate ... (vezi toată discuția)