avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trafic auto in aria de dezvoltare durabila a unui parc ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trafic auto in aria de dezvoltare durabila a unui parc natural ...

Trafic auto in aria de dezvoltare durabila a unui parc natural
Buna seara,
Locuiesc in Parcul Natural Lunca Muresului (Arad) in zona de dezvoltare durabila. Posed o casa de vacanta pe un teren concesionat de Primaria Municipiului Arad (prin preluarea terenului de la Regia Comunala in administratia primariei a domeniul public ce constituie intreaga suprafata a insulei pe care am terenul concesionat). Intrucat pentru aceasta zona primaria nu a intocmit un PUZ, pe aleile insulei (insula a 3-a Mures,Arad) au inceput sa circule masini fara a exista infrastructura necesara (trotuare sau zone de refugiu pietonal). Precizez ca zona in discutie se afla pe o fosta insula a Raului Mures,aleile de pamant reprezentand zona de acces dintre proprietati, fiind in totalitate formate pe teren nisipos batatorit dar neamenajat sau reglementat ca drum public,latimea aleilor in anumite zone fiind sub 2.5 metri iar in proportie de 100% pe toate aleile neexistand posibilitatea formarii a 2 benzi de mers. Intrucat oamenii au inceput sa foloseasca aleile pietonale pe post de sosea,fara a exista o reglementare specifica care sa permita sau sa interzica circulatia auto va rog sa ma ajutati sa identific care sunt masurile necesare pentru a putea reglementa acest aspect. Cine are autoritatea necesara sa interzica sau sa permita circulatia auto si care sunt conditiile pentru legalizarea acestei situatii? Personal consider ca traficul auto ar trebui interzis sau limitat la riverani, restrictionat pe intervale orare (se circula si in timpul orelor de liniste in conditiile in care zona este zona de vacanta si relaxare) iar siguranta pietonilor/biciclistilor este in mare pericol neexistand refugiu in cazul intampinarii unui autoturism iar lipsa unor indicatoare rutiere face si mai dificila aceasta situatie. Astept cu interes raspunsuri avizate, speta fiind cat se poate de complicata iar situatia in care ma aflu este de totala incertitudine. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2020
TFK82, utilizator

Alte discuții în legătură

Drum public tudordan83 tudordan83 Buna seara, AM o nedumerire si v-as ruga sa ma ajutati si pe mine: in cazul in care pe o alee circula cat si sunt parcate masini iar pe alee nu exista ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala auricius auricius Am circulat si am parcat pe un drum asfaltat care este accesul catre un stadion din localitatea Videle,drum care limiteaza parcul public din localitate. Am ... (vezi toată discuția)
Ridicare abuziva autoturism ContSters157209 ContSters157209 Buna ziua! In data de 06.07.2010 mi-a fost ridicat autoturismul in conditii cel putin dubioase, din zona unei alei rar circulate, adiacente Salii Palatului. ... (vezi toată discuția)