avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am cumparat un apartament pe care l am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am cumparat un apartament pe care l am achitat integral ...

Buna ziua! Am cumparat un apartament pe care l am achitat integral dar nu pot intra in el pentru ca locuieste o persoana care a fost chiriasa, contractul de inchiriere a expirat inainte ca eu sa cumpar apartamentul si care refuza sa elibereze casa. Astazi am fost acolo sa stabilim impreuna in ce data va putea pleca si a zis ca vorbim prin avocati ca ea nu pleaca in prag de iarna. Suntem in 16.09.2020! Ce demersuri pot face? Eu vreau sa ma mut acolo. Apartamentul a costat peste 100.000 euro si nu vreau sa l distruga.
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 10:00, 24 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contactați de urgenta un avocat pentru a începe prin instanta procedura speciala de evacuare.prevazuta la art 1033-1048 Cod Civil.Obtineti hotărârea și apoi vedeti cum o puneti.in executare daca e iarna sau primavara etc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, daca vrea prin avocati trebuie vazut clar ce vrea.
Poate vrea un nou contract.
Poate vrea proces.
Este bine sa o notificați prin avocat inainte de proces.
Cat durează notificarea avocatul se poate ocupa si de redactarea acțiunii.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificarea se face de catre avocat sau o pot face eu, cu semnatura de primire? Mentionez ca in contractul de vanzare cumparare acest apartament este liber de sarcini. Persoana care sta abuziv nu poate fi acuzata de tulburare de posesie? In fond eu vreau sa intru in posesia locuintei mele. Precizez ca acest imobil a fost cumparat utilat si mobilat complet si nu vreau sa am surprize neplacute ca persoana poate fura sau distruge lucrurile.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
O notificati prin avocat ca oricum ajungeti la.proces sau prin executor judecătoresc . Nu inseamna ca procedura de notificare e obligatorie prin avocat sau executor, o puteti face si dvs. Termenul dat pt mutare e de 5 zile.
Cereti evacuarea ei pt lipsa de titlu si despăgubiri pt lipsa de folosință.. sau chiria aferentă timpului stat pana la eliberare.
Parerea mea e ca aveti o problema si cu fostul proprietar care s-a obligat prin contract sa va lase ap liber, vedeti ce scrie in contactul de cumpărare legat de acest aspect.
Prin cumpărare, aveti si dreptul de folosință, trebuia respectat.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspunsuri!
N am sa inteleg niciodata de ce drepturile unei persoane de niciunde, care nu are contract si care se foloseste de bunurile mele, sunt superioare drepturilor proprietarului. Eu trebuie sa stau cu chirie luni de zile pana se rezolva situatia, pot ramane fara o parte din bunuri iar in acest timp, o femeie oarecare se lafaie in casa mea..
Unde este dreptul de proprietate consfintit prin constitutie, daca nu sunt stabilite de legiuitor cai simple de rezolvat, cu documente justificative iar eu ca proprietar trebuie sa investesc timp, bani, nervi, drumuri pentru evacuarea unei persoane care nu are absolut niciun drept sa stea in locuinta mea?! In acest fel acesti indivizi prind tupeu si isi aloca niste drepturi imaginare sub umbrela unei legislatii schioape.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere nesemnat cu mine lucian1986 lucian1986 Buna ziua.Detin o casa cota1/1 care inainte de a o cumpara avea doi proprietari ( Primaria si o persoana fizica )Respectivul s-a judecat cu Primaria pt a ... (vezi toată discuția)