avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul copilului din partea tatălui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul copilului din partea tatălui

Bună ziua. Am un băiat de 5 ani dintr-o relație anterioară.(acum sunt căsătorită). Tatăl copilului nu a dorit sa il recunoască sau sa plătească vreun beneficiu copilului.
Mai este vreo șansă ca să primească copilul ceva din partea lui?
Dacă da, va avea și el drept de custodie? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:39, 2 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
poate ca ar fi bine sa nu va complicati.
ca sa primiti ceva sau sa sperati la asta, ar trebui sa il actionati in judecata pt stabilirea paternitatii, odata cu obligatiile lui, vin si drepturile. Poate cere drept de vizita, apoi depindeti de acordul lui cand veti vrea sa luati o decizie..
poate acuma ca sunteti casatorita, daca sotul dvs are o relatie buna cu copilul, poate in timp il adopta.
Soțul a dorit din prima sa îl adopte. Dar eu am fost cea care m-am gândit ca poate este vreo soluție ca tatăl biologic sa ii plătească dreptul copilului
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce sa plateasca doamna, raportat la salariul minim pe ec, ar veni o nimica toata, o fi si somer..
daca nu a vrut sa il recunoasca, nu cred ca il vrea si nu cred ca e cazul sa va complicati daca e vb doar de bani.
Da, va vor costa procesele atat de multi bani incat nu se merita.
Pentru orice lucru o sa va judecati.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca tatal copilului a fost dezinteresat de acesta o perioadă de 5 ani de zile, în mod incontestabil puteti obtine exercitarea in mod exclusiv a autoritatii parintesti asupra copilului, astfel incat nu trebuie sa va judecati cu tatal tot timpul pentru orice chestiune referitoare la minor.
Cum in urma cu doar 2 luni luni ati postat o intrebare privitoare la un iminent divort între dvs si sotul actual, nu va sfatuiesc sa va grabiti cu procedura adopției pentru copil.
Mai devreme sau mai tarziu, copilul va afla de tatal sau si va vrea sa ia legatura cu el ori tatal isi va cauta copilul candva, asa ca oricum viețile lor se vor intersecta, motiv pentru care nu vad de ce nu ati stabili paternitatea copilului fata de tatal biologic de acum, acesta fiind obligat legal sa-i achite si o pensie de intretinere.
Neplata pensiei cu rea-credinta, timp de 3 luni, ii poate aduce tatalui un dosar penal pentru abandon de familie si o posibilă condamnare.
Toate costurile cu procesul, le veti obtine de la tatăl copilului, fiind obligat de instanta sa va restituie cheltuielile avansate.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
Avocat Preda Carmen , Avocat

Alte discuții în legătură

Test adn dorit de tatăl biologic după adoptarea copilului, nerecunoscut de el, de către soțul mamei. ce șanse are să obțină efectuarea testului? Carla Ioana Carla Ioana Buna ziua! Scriu in speranta ca cineva ma poate linisti. In anul 2009, in urma unei relatii (nu de casatorie) am dat nastere unui copilas. De tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bebe de 6 luni nu a fost recunoscuta de tata la nastere. ... madalina.b@hotmail.com madalina.b@hotmail.com Buna ziua! Bebe de 6 luni nu a fost recunoscuta de tata la nastere ( nefiind casatoriti , fetita este pe numele meu si liniuta la tata ). Mentionez ca suntem ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva- trecuta pe certificatul de nastere doar mama Florina2020 Florina2020 Buna ziua! Mai pe scurt... Nu doresc sa trec tatăl pe certificatul de nastere al copilului, din diverse motive (lipsa de interes, amenințări, etc) De ... (vezi toată discuția)