avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dupa 10 de abandon familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dupa 10 de abandon familial

Buna ziua,
Mama mea vrea sa divorteze de tatal meu dupa 10 ani de separatie. Acum 10 ani tatal meu a parasit familia lasand in urma 3 copii care acum sunt toti majori. Tatal meu se afla in alta localitate si nu se poate deplasa. Cum poate mama mea sa divorteze fara prezenta lui?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:28, 7 Octombrie 2020
Il cheama in judecata.nu contează dacă se prezintă sau nu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, in condițiile in care sesizati instanta competenta aveti sanse bune la obținerea divorțului si in lipsa.sotului.
Ar fi bine sa aveti avocat ca sa se faca tot ceea ce trebuie in mod competent.
Nu este nevoie ca paratul sa fie prezent important este ca procedura de citare cu acesta sa fie legal indeplinita,sa cunoasteti și să indicati adresa pt a fi citat de instanta.
Si daca nu se prezinta, poate fi mai scump in instanta. Poate reusiti sa va vedeti totusi la un notar, cumva.
Dacă mama dvs mai locuiește la ultimul domiciliu comun pe care l-a avut cu tatăl, instanța competentă este cea de la domiciliul mamei dvs. Mama dvs poate să formuleze divorțul în temeiul art. 373, alin. 1, lit. b (divorțul din culpă) sau lit. c (la cererea unuia dintre soți după o separare de fapt ce a durat cel puțin 2 ani), în acest ultim caz divorțul se va pronunța din culpa reclamantului.
Este necesară prezența personală a mamei dvs, în calitate de reclamantă, nu a tatălui dvs, în lipsa căruia divorțul se poate pronunța. Important este ca mama dvs să probeze motivele de divorț, prin acte, interogatoriu sau martori (care pot să fie și din familie).

Alte discuții în legătură

Buna seara - divort fara acordul partenerului Alex4Yoana Alex4Yoana Ma numesc ioana am 23 de ani sunt casatorita. As dori sa divortez dar el nu este de acord ce ma sfatuiti sa fac sau cum sa recurg la comun acord ... (vezi toată discuția)
Părăsire de domiciliu si abandon de familie Alina Cristina26 Alina Cristina26 Buna ziua. Am sa va spun povestea pe scurt. Mama mea l.a inselat pe tatal meu timp de un an de zile apoi a plecat la celalat barbat in Germania. Pe 19 ... (vezi toată discuția)
de ce acte as avea nevoie pentru... CristinaElvira CristinaElvira [i][u][quot][/b] Buna! As dori sa stiu de ce acte as avea nevoie pentru un divort. Va multumesc de raspunsuri. :love2: (vezi toată discuția)