avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier

Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum întrebarea ....
Trebuie sa aduc semnătura tuturor locatarilor din bloc sau este nevoie doar pe plan orizontal cel din stânga și cel din dreapta și pe plan vertical cel de sus și atât deoarece in jos nu putem merge .Eu sunt la partier .... Ce ziceți ,imi ajunge doar semnătura la cel de sus și cei lateral ??
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
Jvs81, utilizator
Cel mai recent răspuns: CiprianBirtea , utilizator 16:44, 22 Iunie 2022
Nu.se ia hotarare la nivel de asociație...
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Care este statutul spatiului unde intentionati sa deschideti pizerie,este spatiu comercial prevazat in proiectul initial al condominiului ?
Daca este spatiu comercial prevazut in proiectul constructiei,nu este necesar acordul locatarilor
Spațiul este comercial .Numai ca s fost folosit ca banca pentru mult timp .Acum de la primărie mi se cere sa aduc și semnătura de la toți proprietarii .Va dati seama ca blocul are 12 nivele și sunt 4 familii pe scara .Ca sa ma dus la fiecare la usa sa bat nu prea am curajul ...Vreau un răspuns sigur !
Articolul 40 din legea 196/2018
(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
(2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane. (3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.

Va trebuie acordul scris al proprietarilor direct afectati, deoarece veti semna si acea conventie, plus avizul comitetului executiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
latka, utilizator
Vorbiți din surse sigure sau presupuneți ? Legea nu este prea clară dar din ce am înțeles eu trebuie semnătura de la vecini dacă din apartament fac destinație spațiu comercial ...Acum nu știu de ce la primărie mi-au cerut totuși acordul proprietarilor ?

ynocentta a scris:

Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Care este statutul spatiului unde intentionati sa deschideti pizerie,este spatiu comercial prevazat in proiectul initial al condominiului ?
Daca este spatiu comercial prevazut in proiectul constructiei,nu este necesar acordul locatarilor

Alte discuții în legătură

Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)
La închirierea unui spațiu comercial, poate asociatia de proprietari ... Profanul Profanul La închirierea unui spațiu comercial, poate Asociatia de Proprietari sa pretindă plata unei sume de bani. ( in cazul meu: 150 €/luna)? (vezi toată discuția)