avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcat in fata geamului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcat in fata geamului

M am mutat recent intr o noua zona din Iasi dar a aparut o problema, un vecin parcheaza mereu in dreptul geamului ( apartamentul meu fiind la parter ). Am incercat sa discut cu el dar nu am putut ajunge la o intelegere, as vrea sa stiu daca este legal ceea ce face deoarece in fiecare dimineata sunt trezit de sunetul masinii domnului aceasta fiind cu motor diesel avand sunetul specific.Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
Florian96, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:33, 9 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă distanța față de locuinta dvs. e mai mare de 5 m, are voie. Asa prevede un ordin al ministrului sănătății, 119/2014.

latka a scris:

Dacă distanța față de locuinta dvs. e mai mare de 5 m, are voie. Asa prevede un ordin al ministrului sănătății, 119/2014.

Multumesc pentru raspuns, distanta e de o portiera, deci cu mult sub 5 metri. Cum as putea proceda sa ajungem la o intelegere fara instanta, politie locala imi poate fi de ajutor in acest caz?
acest răspuns util
pot sa presupun ca este o masina stationata? parcari la mai putin de 5 m nu sunt autorizate. e stationata pe carosabil intr-un loc unde stationarea e permisa? nu e nimic de facut. e stationata neregulamentar? plangeti-va la politia locala. politia il poate amenda, dar nu-i poate interzice sa-si lase masina acolo.
acest răspuns util

Florian96 a scris:

Multumesc pentru raspuns, distanta e de o portiera, deci cu mult sub 5 metri. Cum as putea proceda sa ajungem la o intelegere fara instanta, politie locala imi poate fi de ajutor in acest caz?

Problema e generata de cel care a construit acea parcare, nu de vecin. Va citez norma sanitara:

Articolul 4
La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza și amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:
.......................................
c) spații amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației din zona respectivă, situate la distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spații este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum și realizarea activităților de reparații și întreținere auto.

Vinovat e cel care a construit parcarea atit de aproape.
[ link extern ]
Nu este lod de parcare amenajat, e un loc creat ad hoc de acest vecin la sfarsitul parcarii regulamentare care se afla in mod corect la mai mult de 5 metri.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
Florian96, utilizator

Alte discuții în legătură

Distanta minima parcare fata de constructie cu apartamente de locuit Ena1987 Ena1987 Buna ziua, Care este distanta minima intre parcare si ferestrele/ balconul unui ansamblu de locuit? (vezi toată discuția)
Parcare sub geam Diana_a3 Diana_a3 Buna, am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati.. de curand m-am mutat intr un bloc la parter..iar in spate blocului e plin de masini. nu ma deranjeaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua si scuze de deranj am si eu o intrebare . langa scara ... costinelrusu costinelrusu Buna ziua si scuze de deranj Am si eu o intrebare . Langa scara blocului un vecin parcheaza masina personala mai exact langa peretele blocului .Are loc ... (vezi toată discuția)