avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Sotul meu a decedat recent. Am fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Sotul meu a decedat recent. Am fost casatoriti 20 ...

Buna ziua, Sotul meu a decedat recent. Am fost casatoriti 20 de ani timp in care parintii lui au decedat si sotul a mostenit casa parinteasca si gradina (proprietatea este pe numele lui). Sotul are un copil dintr-o casatorie anterioara. Nu avem testament sau donatii facute. Copilul nu a stat cu noi. In aceasta perioada de 20 de ani am adus modificari la casa si am modernizat-o. Va rog sa-mi spuneti cum se va imparti mostenirea la succesiune? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tureisilvia , utilizator 11:42, 9 Februarie 2021
Dvs 1/4, iar copilul 3/4
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti dovedi imbunatatirile si sa le treceti in pasivul succesoral. Mai bine va intelegeti cu copilul lui.
Art. 972 alin. (1) litera a din Codul Civil prevede :
(1) Cota soţului supravieţuitor este de:

a) un sfert din moştenire, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului;
Deci,copilului îi revine trei sferturi din moştenire.
@silvia Percep o nuanta de regret ca nu v-ati facut dvoastra si sotul testamente, fiecare in favoarea celuilalt. V-ar fi ajutat, nu zic nu, doar ca atunci fiul defunctului ar fi avut dreptul la 3/8 (rezerva succesorala e jumatate din cat i s-ar fi cuvenit in lipsa testamentului. Si eu va sfatuiesc sa incercati o rezolvare amiabila, ,,la notar" cum se zice in popor. Consultati un notar/avocat, sunt multe ,,maruntisuri" care trebuie avute in vedere!
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi. Da exista o nota de regret si nu de rautate pentru ca eu am avut venituri mult mai mari si am modernizat toata casa ca sa putem locui acolo. Am reusit sa ma inteleg cu copilul sa impartim astfel incat fiecare sa avem 50%. Mi se pare corect. Am depus deja actele la notar. Multumesc inca odata.

Alte discuții în legătură

Testament, donatie?? ContSters93711 ContSters93711 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti care este solutia cea mai potrivita in urmatorul caz: eu si sotul meu avem copii din casatoriile anterioare. Fiecare la ... (vezi toată discuția)
Transmitere proprietate testamentar testamentar Buna tuturor. Va prezint urmatoarea situatie: toate proprietatile si bunurile erau pe numele sotului. Dupa aprox 50 de ani de casnicie acesta a decedat. Ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme v.korbw v.korbw V-as ramane recunoscatoare daca a-ti putea sa ma consultati in urmatoarea problema:Sotul a decedat in urma cu 2 luni de zile,locuiam impreuna de 10 ani in ... (vezi toată discuția)