Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Am pus intrebarea pe forum ca sunt iesit la pensie in baza legii 19/2000(tabelul 4) pentru ca am lucrat peste 25 de ani in vechea gr. I(pana in 2001) si apoi inca 7 ani in gr.speciala(pana in 02.2008 iesind la pensie pe 23.05.2008) si ca punctajul total mi-a fost impartit la 30 de ani.Intrebam daca e corect.Raspunsul a fost ca e corect pentru ca eu sunt iesit in baza Legii 19/2000 iar cei iesiti pana in 2001 au dreptul sa li se imparta la 20 sau 25 de ani.
In Legea 19/2000 am gasit Art.77(1) care spune ca punctajul mediu anual realizat se determina prin impartirea nr. de puncte la nr. de ani corespunzator stagiului complet de cotizare,prevazut in anexa 3.
Art.77(2) In situatia asiguratilor prevazuti la art.43 si 47,la stabilirea punctajului mediu anual conform alin.(1) se iau in considerare stagiile de cotizare prevazute la aceste articole.
Deci eu iesind pe baza tabelului 4 cu 25 de ani stagiu de cotizare efectiv,conform legislatiei anterioare,in gr.I de munca constat ca punctajul meu trebuie impartit la 25(anii mei de vechime(cotizare) in gr.I conform carora am putut sa ies la pensie).
Este corecta interpretarea mea ?
Va multumesc