avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fereastra de lumina/vedere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fereastra de lumina/vedere

Buna ziua,

Am o problema legata de amplasarea unei ferestre pentru o casa aflata in constructie si doua intrebari legata de aceasta problema

Am o casa care este in curs de construire, si am primit o notificare de la vecin sa se opreasca lucrarile pentru ca viitoarea constructie va avea un geam pe partea lui.
Distanta dintre casa si gardul vecin este de 1.7m. Conform art.615 am vazut ca limita legala pentru a avea o fereastra de vedere este de 2 metri.

1. Autorizatia de construire a fost eliberata de Primarie conform plansei de arhitectura cu tot cu pozitia geamurilor si distanta de gardul vecin. Atata timp cat autorizatia mi-a fost eliberata de catre Primarie mai sunt in ilegalitate?

2. Conform articolului 616 se poate amplasa o ferestra de lumina, fara limita de distanta fata de gardul vecin. Nedumerirea mea este daca aceasta 'fereastra de lumina' este reglementata in vreun fel. As putea pune o fereastra normala, dar cu folie semiopaca, care sa poata fi rabatabil in interior ? Exista vreo institutie/entitate care sa verifice daca geamul se incadreaza in categoria "fereastra de lumina" ?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Geamuri catre vecinul autorizate de primarie alina_f alina_f Buna ziua, Am construit casa conform proiectului aprobat de primarie, conform autorizatiei de constructie. In spatele casei am geamurile de la bai, debara, ... (vezi toată discuția)
Limita distanta geam rabatat baie oriceon oriceon Buna seara, conform prevederilor codului civil, știu ca distanta fata de vecin, pentru fereastra este de 2 m. Însă, în situația în care este vorba ... (vezi toată discuția)