avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Folosirea altui BO \"in alb\" decat cel stipulat in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Folosirea altui BO "in alb" decat cel stipulat in scris in contract

Acum 2 ani am avut un contract V-C ,eu beneficiar el fermier furnizor de seminte de fl soarelui. A lasat BO in alb pt acel contract. Totul in regula. Anul acesta avem alt contract in desfasurare dar nu a mai furnizat toata marfa din contract pe motiv de forta majora - seceta pe judetul lui. (In contractul meu am specificat a Forta Majora ..."partile vor fi de acord ca nu vor fi calificate ca forta majora evenimente precum VREME NEFAVORABILA, CONDITII METEO NEFAVORABILE generatoare de pierdere totala sau partiala de productie agricola"....
Dansula are si cod caen 4621 pe firma sa ,comercializeaza cereale, deci ar fi putut cumpara si inlocui marfa lipsa din contract. Problema e ca la acest ctr din 2020, mi-a trimis BO pe mail in copie cu contractul tot in copie. Am atasat contractului trimis lui, un Protocol de utilizare al garantiilor ,unde a specificat dansul in spatiile libere, ce bilet la ordin ataseaza si ce serie si mi-a trimis o poza. Dar nu am acest BO in original.
Ca unic raspuns din partea lui a fost ca pe motiv de seceta totala in judetul unde activeaza va solicita Camerei de Comert un certificat de forta majora , iar el avea contracte cu fermieri din judetul sau care, la randul lor nu au adus marfa, din cauza ca au avut calamitate de 50% pana la 100%.

Intrebari:
1. Pot depune BO-ul in alb, acela de acum 2 ani ? La acel contract nu am un protocol al garantiilor trimis cu anexa unde sa fie specificat ce BO trebuie sa imi ataseze. Este pur si simplu contractul si un BO . Doar ca am clauza in contract ca BO se trimite inapoi beneficiarului dupa executarea in intregime a serviciilor. De mentionat ca acel contract l-a respectat.
2. 1.Daca merge depus acel BO si nu are bani in cont pot cere executare silita?
2.2. Daca nu merge depus acel BO ,pot cere executare silita conform unui contract neonorat ? Sau ce imi ramane de facut ? Nu are pe firma nimic din ce stiu.
3. Pot emite factura conform contract cu penalizari pentru ca am fost nevoit sa ii inlocuiesc marfa cu alta mai scumpa din piata agricola? In ce masura ma ajuta ?
4. A solicitat prin email judecata ca si rezolvare a situatiei dar si prin cerere scrisa,, in plic, cu confirmare de primire , cerand si returnarea acelui BO depus de el acum 2 ani, cu specificatia ca nu este de acord sa il utilizez la acest contract, pt ca il va considera un abuz.
5. Sunt sanse de castig ?

Alte discuții în legătură

Suspendare termen executie lucrari ianis31 ianis31 In caz de vreme nefavorabila la initiativa cui se suspenda lucrarile, respectiv termenul de executie?.... Dirigintele de santier sau constructorul notifica ... (vezi toată discuția)
Forta majora Mastershoes Mastershoes Daca este emis un bilet la ordin scadent in aceasta perioada in care avem stare de urgenta si nu se poate onora ,se considera incident bancar ? De asemene ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante Otilia B. Otilia B. Care este procedura de recuperare creante de la o firma in lipsa contractului de vanzare-cumparare cu aceasta , existand doar facturi? Pot primi cec-uri sau ... (vezi toată discuția)