avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti, cum dau tichetele de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti, cum dau tichetele de masa. ...

Buna ziua.
Va rog sa ma sfatuiti, cum dau tichetele de masa. Din luna noiembrie angajatele lucreaza in ture, astfel ca angajat a lucrat:
In data de 1 XI a lucrat 10 ore,
4 XI - 11 ore,
15 XI - 11 ore,
7 XI - 11 ORE ,
in data de 9 si 10 XI a avut concediu de odihna,
iar din data de 12 - 28 a avut concediu de boala. Le platim orele de weekend, dar cum le dau tichetele de masa in asfel de situatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 9 Decembrie 2020
În cazul salariaților a căror durată zilnică a timpului de muncă este mai mare de 8 ore - în regim de tură, numărul de zile pentru care se acordă tichete de masă se determină prin împărțirea numărului de ore în care salariatul a fost prezent la lucru la durata normală a timpului de muncă de 8 ore. Fracțiile rezultate din calcul se consideră zi de prezență la lucru, cu condiția ca totalul zilelor rezultat să nu depășească numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se acordă tichetele.
Angajata are 88 ore lucrate cu zilele de sambata si duminica. Ma incurca aceseste zile la calcul
88:8=10 tichete? sau trebuie sa scad orele lucrate sambata si duminica?
88 : 8 = 11 din care se scad zilele de sambata si duminica
Va multumesc frumos pentru raspuns. Imi cer scuze de gresala (88:8=11)
Daca angajatorul doreste sa le dea in continuare tichete de masa conform numarului de orelucrate fara a scadea zilele de sambata si duminica lucrate. si fara a depasi nr. de zile din luna pt acordarea tichetelor.
Poate sa le dea atat tichete de masa cat si sporul de weekend pentru zilele de sambata si duminica?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pentru angajat cu lucru in ture, care este numarul de tichete ... eugene eugene Pentru angajat cu lucru in ture, care este numarul de tichete de masa la care are dreptul in urmatoarea situatie: Angajatul a lucrat luna decembrie 2022 ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa efm efm HG 23/2015 < art.13> spune ca \\"in cazul salariatilor a caror durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 8 ore - in regim de tura, numarul de ... (vezi toată discuția)
Acordate tichete masa nichi4u nichi4u In programul de lucru rotativ continuu/turnus in care un angajat efectueaza mai multe zile lucrate decat zilele lucratoare calendaristice,beneficiaza de ... (vezi toată discuția)