avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație de șomaj normă parțială de timp
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație de șomaj normă parțială de timp

Bună ziua,

O persoană care are a fost angajată în luna noiembrie 2019 cu normă întreagă de 8 ore/zi (înainte de noiembrie era neîncadrată muncă de mai mulți ani), care a fost modificată prin act adițional în luna aprilie 2020 la 3 ore/zi, poate beneficia de indemnizație de șomaj? Firma la care lucrează momentan, din motive economice, își reduce activitatea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 11 Ianuarie 2021
Care va fi data incetarii c.i.m?
Data încetării CIM va fi 31.01.2021.
Din calculul meu reiese ca , veti beneficia de somaj.
De la AJOFM mi s-a spus ca trebuie sa fie cotizate 12 luni cu norma intreaga in ultimele 24luni, iar eu nu am gasit in lege referire la faptul ca trebuie sa fie norma intreaga.
Legea 76/2002
art. (34
(1) Șomerii prevăzuți la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizație de șomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
.....
(1^2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parțial, stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) lit. a) se stabilește proporțional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parțial.

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj? dana_andreea2 dana_andreea2 cat timp trebuie sa lucrez part-time ca sa beneficiez de somaj?vreau sa specific ca in 2011 am lucrat 8 luni program normal si anul acesta din martie lucrez ... (vezi toată discuția)
Somaj mihteo mihteo Lucrez ca administrator financiar la o institutie de invatamat preuniversitar cu 0,75% norma. S-a zvonit ca din toamna se desfiinteaza aceste posturi.Voi ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza stagiul de cotizare pentru acordarea dreptului la indemnizatia de somaj? Sandu Andrei Sandu Andrei Am urmatoarea rugaminte la dvs. : In ultimile 24 de luni am lucrat cu program partial, de 4 ore / zi ; am inregistrat cererea de acordare a indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)