avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu la tata. Ce sanse?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu la tata. Ce sanse?

Domiciliul de la mama la tata in strainatate.
Salutare. Am sa incerc sa fiu scurt dar detaliat. Telenovela lunga.
Divortat de 3 ani (alegerea mea). Pronuntat la judecatorie, eu am fost de acord sa fie domiciliu la mama (ca un fraier am considerat ca ar fi mai bine pt fetita noastra care anul asta implineste 8 ani). Am stabilit eu (ea nu a comentat nimic) o pensie de 1000 de lei pe luna, eu locuind in strainatate si considerand o suma decenta. Totul ok pana mi am facut o relatie. Care o am de 2 ani. Pana sa am relatia asta stabila, eu ii transferam 350 400 de euro pe luna sa plateasca chirie in Bucuresti (domiciliul declarat la divort fiind la o casa la tara de pe numele parintilor ei). Plateam suma asta doar sa stea cu copilul in Bucuresti. Dupa scurt timp, ea a dat copilul parintilor ei tot in Bucuresti, pe motiv ca ea vrea sa faca o scoala de asistente. Ok am inteles si asta. Dar acum si a facut scoala, si a facut si credit ipotecar pt un ap cu un dormitor, si fata tot mai mult la plarintii ei sta. Am inteles o si p asta, cu toate ca nu prea o ajuta cu scoala (nu sunt capabili, au fost cazuri cand am facut eu pe video cu ea temele). Ei au ce au cu logodnica mea (care are si ea o fata de 9 ani si locuieste cu noi). Acum, dupa ce mi se reproseaza mereu fel de fel de chestii, eu mergand in tara la in jir de 2 luni 3 4 zile sa vad fata, si cumparandu i mereu haine si jucarii si tot ce i trebuie, concubinul ei ma trage la raspundere ca de ce nu iau haine scumpe copilului, si ca imi bat joc de el ca nu ii cumpar afidasi de 500 de leiereu si tricouri de 200, asa ca sa citez, si ca el imi promite ca o sa am contact cu fata atat cat considera el, ca sunt un tata denaturat oricum (nu inteleg ce putere de decizie are el aici...). Pe langa asta m a amenintat ca vine dupa mine si ma bate, a facut o pe logodnica mea curva, tiganca, depravata etc, pe mine jigniri si injurii la fel (am inregistrat pe telefon) mi se scoate ochii ca vin odata poe an sa o vad (cand pot face dovada cu bilete de avion ca nu e asa),
Ea, foata nu crede ca el m a sunat sa ma balacareasca, pe romaneste, ca el "nu e asa". Nu a vrut sa imi dea fata aici (Olanda) in vacanta pe motiv de covid (eu putand sa circul oricum fara restrictii). A fost cat de cat ok chiar daca aveam diacutii mereu. Pana la urma.ne intelegeam. Acum m a amenintat ca merge sa ceara pensie mai mare, si din urma (concubinul ei jurandu se ca o duce el de mana la judecatorie sa faca asta) sa obtina bani mai multi, si un program strict de vizita, acum nefiind unul stabilit.
Ce parere aveti? Ce sanse are?
Iar eu, daca as vrea sa lupt sa iau fetita cu domiciliu la mine in Olanda, ce sanse as avea? Avand in vedere ca am 3 dormitoare, situatie buna, zona buna, scoli bune, conditii mai bune, si fetita o place mult pe logodnica mea. Plis ca fetita sta mai mult la bunici.
Si ar mai fi f multe de relatat, dar v ati plictisi citind...
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt greu de estimat sansele doar din cele relatate de dvs insa daca apreciati ca fetita s-ar acomoda rapid in Olanda, inclusiv cu sistemul de învățământ, limba straina, atunci trebuie sa incercati.
Nu este un proces usor, contactati un avocat si discutati pe larg situatia, stabilind toate capetele de cerere( domiciliul, program vizita clar, inclusiv cu posibilitatea de a lua fetita la domiciliul dvs din strainatate etc)precum si strategia de aparare.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
Da, aveti posibilitatea de a încerca.
Daca nu încercați nu aveti nicio sansa sa reușiți.
Trebuie sa va aparati foarte bine ca sa aveti sanse.

Pensia de 1000 lei pe luna e o pensie mica.
Daca deschideti proces si îl pierdeti este posibil sa aveti de dat mult mai mulți bani.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

Fetita a fost nascuta oricum in UK. A fost aici si i a placut. Si zice ca ar vrea sa stea cu mine. Si mai e si fiica logodnicei mele aici. Si ar vrea sa locuiasca impreuna. De acomodat nu mi fac griji. Sunt scoli speciale unde ii invata olandeza. Un an, doi, cat e nevoie.
Si avocat categoric trebuie, dar greu de gasit cu "proven record" avand in vedere situatia dificila. Din cati am vb nimeni nu a mai luptat pt "tata" in conditile date.

Sunt uimit ca 1000 de lei e putin. Cam cat trebuie cheltuit lunar cu un copil pt a fi "decent"? Avand in vedere ca la 2 luni cand merg cheltui 3 400 de euro pe haine jucarii si altele?
Chiar intreb serios!
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Pe judecatorii romani nu ii interesează jucăriile pentru ca nu mănâncă asa ceva.
Apelati la avocat daca vreti sa stiti cum poate gândi fiecare în parte.



Se merita sa va judecati dar daca veniti cu astfel de argumente nu aveti sanse.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Puteți încerca o astfel de acțiune, având în vedere că mama lasă bunicilor responsabilitatea creșterii, deși deține în București o locuință corespunzătoare, unde copilul poate avea propria sa cameră. În subsidiar, se poate cere un program de vizitare, care să includă posibilitatea de a lua copilul și în Olanda.

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat - minor traumatizat ContSters302913 ContSters302913 azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca exclusiva- stabilirea domiciliului minorului in strainatate anissia000 anissia000 Buna Sunt mama unei fetite de 3anisori Eu si tatal ne-am separat acum 1an si jumatate(nu am fost casatoriti) De atunci el nu a mai contribuit la cresterea ... (vezi toată discuția)