avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez la o societate cu un contract de munca de 8 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez la o societate cu un contract de munca de 8 ore.Datorita ...

Lucrez la o societate cu un contract de munca de 8 ore.Datorita lipsei de comenzi suntem platiti 4 ore.Am găsit un alt loc de munca iar administratorul refuza sa semneze incetarea contractului de munca prin acordul partilor.
Ce este de făcut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 21 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scrieti un preaviz si asteptati 15 zile .
In situatia incetarii contractului de munca prin acordul partilor, angajatorul nu are obligatia sa fie de acord.

Va puteti depune demisia ... Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Ce angajator ne asteapta 45 de zile lucratoare ?
Am crezut ca daca societatea respectiva te plateste 4 ore pentru ca nu mai are de lucru,angajatorul este obligat cumva sa nu te mai tina atatea zile in preaviz doar pentru ca asa vrea sau pentru ca asa este prevazut in legislatie.Consider ca este inuman sa nu lasi un salariat sa plece daca tu nu-i mai poti asigura salariul.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
vasilescu costel, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este problema dvs daca il respectati sau nu termenul de preaviz ... nu cred ca veti gasi pe acest Forum mesaje care sa va spuna cum sa incalcati legislatia .

Raspunsul primit este in concordanta cu legislatia, astfel, este decizia dvs in ceea ce priveste efectuarea sau neefectuarea preavizului.
Buna ziua!
Luand in considerare ca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile, incetarea se va face conf. art 81, alin. 8." Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate in CIM".
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2021
ANCA CLARITECH, utilizator

Alte discuții în legătură

Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca sau reducere contract de munca ? volvera volvera Buna ziua ! Sunt angajata cu 4 ore pe perioada nedeterminata la o societate comerciala, iar acum, in urma participarii la un concurs, am reusit sa fiu ... (vezi toată discuția)
Demisie contract de 2 ore/zi cerb cerb Sunt student si am contract pe proiecte cu salarizare si prezenta de 2 ore zi.Programul s-a extins la peste 8 ore zi fara nici un contract separat sau ... (vezi toată discuția)