avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se aplica TVA in tz imobiliare in aceasta situatie?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se aplica TVA in tz imobiliare in aceasta situatie?

Buna ziua.
Anul trecut am deschis o firma neplatitoare de TVA si intentionez ca in anul 2021 sa cumpar DE LA O PERSOANA FIZICA 4 parcele de teren, a cate 500mp fiecare. PARCELELE SUNT CONSTRUIBILE IN BAZA CERTIFICATULUI DE URBANISM, EXISTAND SI UN PUZ.
Pretul dorit de vanzator este de aproximativ 33.000 de euro pentru fiecare parcela ( in total deci 132.000 de euro, bani pe care intentionez sa-i imprumut de la un investitor, care imi este si asociat)
1. In aceasta situatie, trebuie sa platesc TVA catre stat la achizitia terenului de la persoana fizica in conditiile in care eu sunt neplatitor de tva?
2. Dupa achizitionarea terenului, intentionez sa construiesc cate o casa pe fiecare parcela. In cazul in care voi colabora cu o firma neplatitoare de TVA, voi fi obligat sa platesc TVA catre stat? (valoarea manoperei pentru fiecare casa va fi de aproximativ 30.000 euro, deci in total 120.000 de euro)
3. Dupa finalizarea caselor, intentionez sa vand fiecare casa cu aproximativ 120.000 de euro, in total deci 480.000 de euro. Care va fi valoarea de TVA pe care o am de platit? 5%? 19%?
Ma scuzati, sunt tanar si incepator, nu am experienta in acest tip de afaceri lucrand pana acum in IT unde lucrurile sunt mult mai simple si mai clare dupa parerea mea.
De asemenea daca cunoasteti vreun curs sau vreo carte care sa ma ajute sa inteleg mai bine sistemul, va rog sa mi-o recomandati. Cu recunostina, va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
Sandel112, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva persoane fizice imobiliare edy2013 edy2013 Am cateva nelamuriri,legate de plata tva ,persoana fizica...; --Daca se fac vanzari repetate ,si terenul este intravilan agricol sau arabil,se aplica ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren dezmembrat muppetz muppetz Buna ziua , Am un teren in proprietate (mostenire) de 20 de ani . Vreau sa-l dezmembrez in 5 parti . 4 parcele de cca 500mp le vand la 4 persoane diferite in ... (vezi toată discuția)
Pfa tva 119000 ContSters109653 ContSters109653 O persoana fizica vinde terenuri (parcelate ) in valoare totala de peste 35000 euro. Cred ca terenurile sunt construibile ( inca nu am confirmarea). M-a rugat ... (vezi toată discuția)